כוכב הפועל תל אביב עבר למכבי: "הם חיזרו אחרי כל חלון. ויתרתי על כסף"

play
אבוקות בדרבי, ביציע של אוהדי הפועל תל אביב | אודי ציטיאט
צפו: 2:3 מלהיב לספרד על אנגליה, ימאל וקיין כבשו, האחרון גם החמיץ פנדל 03:53

כוכב העבר של האדומים ומי שנחשב לאחד הסמלים הגדולים של המועדון, מספר על המעבר ששבר את לבם של האוהדים בפודקאסט "מחצית בשכונה": "אם זה היה קורה, לא הייתי עוזב לעולם. מי חשב בכלל על לעזוב? אני בן אדם הכי לויאלי שיש". צפו

(גודל טקסט)

גילי ורמוט הוא ללא ספק אחד הכדורגלנים היותר מוכשרים שידע הכדורגל הישראלי מאז תחילת שנות ה-2000. מי שהיה מזוהה כסמל הגדול של הפועל תל אביב, הצליח להדהים את כולם כשחתם בינואר 2015 במכבי תל אביב, במהלך בלתי נסלח מבחינת אוהדי האדומים עד היום.

כעת, בריאיון מרתק לרון עמיקם בפודקאסט "מחצית בשכונה" מבית ספורט1, ורמוט, מי שהיה אולי הכוכב הגדול ביותר באליפות האחרונה של הפועל תל אביב אי שם ב-2010, מספר את כל מה שקרה מאחורי הקלעים, ואת השתלשלות האירועים שהובילה אותו בסופו של דבר לחצות את הכביש, ובכך, להותיר חור עמוק שנותר פעור עד עצם היום הזה בלבו של הקהל האדום.

צפו בריאיון עם גילי ורמוט ב"מחצית בשכונה"

תחילה סיפר ורמוט על החזרה לישראל, לאחר הקדנציה בקייזרלסלאוטרן הגרמנית ולאחר מכן בדה חראפשחאפ ההולנדית: "חזרתי לארץ מחוסר ברירה, חזרתי מדוכא. ואז אני נוחת בארץ שהפועל תל אביב מאוד רוצה אותי, ומכבי תל אביב של תחילת עידן ג'ורדי קרויף מאוד רוצה אותי. נחתתי ואני מדוכא, רק רוצה לברוח, להגיע הביתה ולהיסגר בבית. בסוף אני חותם בהפועל ת"א לקדנציה שלישית".

על הבלאגן הניהולי בהפועל אמר: "הפועל ת"א תמיד הייתה מבורדקת. בסוף אם יש שחקנים טובים זה מכפה על ניהול כזה או אחר. כל הזמן היה משהו בהפועל ת"א, תמיד היה בלאגן ניהולי. כשאני חוזר בסוף אז היה צריך לקבץ נדבות כדי להחזיר אותי. אני הכי מזוהה עם הפועל ת"א, אבל אני לא אוהד אף קבוצה. הבן שלי אוהד הפועל ת"א. אני אוהב את המועדון, את האוהדים, אני מזוהה, הכל בסדר. אני יושב מול הטלוויזיה ואני נקי לגמרי. המאמן שאני הכי מתחבר אליו מבחינת איך שהוא משחק וכמה הוא אמיץ ומקדם שחקנים צעירים, הוא אני רוצה שינצח. אני מנותק רגש בקטע הזה".

ורמוט המשיך וסיפר: "מאוד הערכתי שאוהדי הפועל ת"א הגיעו לשדה וצבעו אותו באדום עם חולצות מספר 14, זה מטורף, לא כל שחקן זוכה לדבר כזה. אבל באותה נקודת זמן במצב הנפשי שלי, הייתי מדוכא. אני עוזב שנתיים וחצי אחרי. אם היה בעלים יציב בהפועל תל אביב כמו שיש היום, לעולם לא הייתי עוזב את הקבוצה. בסוף אני חתמתי במכבי ת"א, יש לי אחריות לזה".

ורמוט המשיך וסיפר שלא תכנן בכלל לעזוב את הפועל: "אם היה מצב כלכלי רגיל כמו למועדון גדול בישראל, מי חשב לעזוב את הקבוצה הזאת? זה חיבור טבעי מ-2005, מהרגע הראשון, זה היה ממש אני זה הפועל ת"א והפועל ת"א זה אני, יותר משחקן בית אפילו. יש את הנסיבות, וכל עונה יש אסקלציה במה שקורה במועדון, זה רק הולך ומסלים. בעונה האחרונה שעזבתי כבר היו מתחילים להגיע שחקנים מליגה א'. אירחתי את עו"ד מורן מאירי אצלי בפודקאסט (קיקטוק), הוא אומר שהמהלך הזה היה גם כדי לעזור להפועל תל אביב, גם בכסף ששילמנו עליך, וגם השאלנו את שון גולדברג והעבירו את בן רייכרט. אני לא מסיר מעצמי אחריות כי בסוף אני חתמתי".

עוד אמר: "יש כאלה אומרים שיכולתי לסחוב עד סוף העונה ואז לנסות לעבור למכבי חיפה או אז להפועל באר שבע שהתחילה לטפס קדימה. אני בן אדם מאוד לויאלי, זה מצחיק להגיד את זה, גם בכדורגל וגם מחוץ לכדורגל, ובכל הפעמים שחתמתי בהפועל תל אביב בכל השלוש קדנציות שלי, ויתרתי על סכומים גדולים ממועדונים גדולים. מכבי ת"א חיזרה אחרי בכל חלון העברות. הייתי מקצץ בחוזה. גם כשעזבתי למכבי ת"א, הלויאליות הזאת נשארה. לא ידעתי לבוא ולעשות את הקאט שטל בן חיים או ערן זהבי עשו. במכבי ת"א אתה בא פעם ראשונה ושם צהוב, זה מוזר לך, זה מרגיש פורים. כי אסור לך בכלל לגעת בצהוב".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי