אחרי ההצגה הגדולה בין הקורות מול ארסנל ברבע גמר הגביע האנגלי, בתוכנית הספורט של ישראל ברדיו חיפה עסקו אתמול (ראשון) בעתידו של דניאל פרץ. השוער הישראלי, שמושאל מבאיירן מינכן לסאות'המפטון ומציג יכולת מצוינת, ממשיך לעורר עניין רב – במיוחד על רקע הדיווחים שלפיהם הקבוצה האנגלית מחזיקה באופציה לרכוש אותו בתום העונה תמורת שמונה מיליון יורו
שלמה וייס פתח את השיחה עם שאלה מסקרנת במיוחד: "גוטמן, לחזור לבאיירן מינכן בתום העונה או לא לחזור?"
גוטמן השיב בנחרצות: "רק כשוער ראשון. אם מנואל נוייר פורש – חוזר. כל עוד נוייר רוצה לעמוד בשער – לא".
בהמשך הרחיב גוטמן את עמדתו והביא דוגמה מריאל מדריד: "אתה יודע מי השוער השני של ריאל מדריד? קוראים לו אנדריי לונין. הוא שוער נבחרת אוקראינה, השוער השני שלה, כי אנטולי טרובין הוא השוער הראשון. בשנים האחרונות לונין הוא השוער השני של ריאל מדריד, המחליף של טיבו קורטואה. אסור לקחת ולמסמס כזאת קריירה.
"אני בא ואני אומר: דרך לונין תראה את פרץ. אתם רוצים באיירן מינכן? רק כשוער ראשון. דניאל פרץ צריך לשחק. אם הוא שוער ראשון בבאיירן – אהלן וסהלן. אתה ראית את המשחק שלו נגד ארסנל? ראית את התגובות ואת הביטחון שלו? זו יכולת ששווה באיירן מינכן".
גוטמן סיכם במחמאות גדולות לפרץ ולהחלטה שקיבל בינואר: "כשדניאל פרץ הגיע לסאות'המפטון, הקבוצה הייתה במקום ה-15 בטבלה, והיום היא מדורגת במקום השישי שמוביל לפלייאוף העלייה לפרמיירליג. הם גם יהיו בוומבלי בחצי גמר הגביע האנגלי. אין צמרמורות כאלה.
"אתה יודע מה זה לעזוב מועדון ענק כמו באיירן מינכן, שגידל שוערים כמו מנואל נוייר, אוליבר קאן וספ מאייר? אני הרבה זמן לא ראיתי שוער שמגיע בינואר ומיד משפיע על הקבוצה. הרי שוער – צריך שיהיה לך תיאום עם קו ההגנה, עם המאמן וגם שפה. הוא עשה מהלך אדיר כשעבר לסאות'המפטון".
מה דעתך על הכתבה?