בגרמניה מדגישים כי מבצעי האבטחה סביב העיר, האצטדיון, האוהדים והקבוצות נחשבו לאחד הגדולים ביותר שנערכו אי פעם בשטוטגרט על ידי המשטרה.
הקבוצה הביתית הביסה את הצהובים 1:4 במסגרת הליגה האירופית, ומחוץ לכר הדשא העניינים עברו בשקט יחסי – לצד מספר תקריות שדווחו לרשויות החוק. לפי התקשורת הגרמנית, חקירה נפתחה נגד אוהדי מכבי תל אביב בן 21, לאחר שעל פי החשד ביצע "הצדעה במועל יד כלפי שוטרים בדרכו לאצטדיון". בנוסף, עומדים במוקד חקירה גם שירים שנשמעו מפי חלק מכ-400 אוהדי הצהובים, עם שורות "משמיצות".
In Stuttgart 🇩🇪 skandieren Maccabi 🇮🇱 Anhänger „Lass die IDF die Araber f*cken" und „Tod den Arabern" und „Fuck you Palestine". Der @VfB spricht von „erfolgreichem Fußballabend". Offener Aufruf zu Völkermord in deutschen Stadien; Politik, Medien und Sport schweigen. Schande. pic.twitter.com/nR5ZwhWsD5
— Tarek Baé (@Tarek_Bae) December 11, 2025
לפי אותו דיווח, חלק מהשירים המדוברים הושמעו גם במהלך מהומות באמסטרדם, וכללו בין היתר את השורה: "בעזה אין יותר בתי ספר, כי אין יותר ילדים". זאת ועוד: "שיר נוסף כלל תכנים של פנטזיות אלימות, מיזוגיניות ואונס, בשילוב עם ביזוי והשפלה של ערבים".
Heute in Stuttgart. Die angereisten extremistischen Anhänger des israelischen Vereins Maccabi Tel-Aviv singen offen auf deutschen Straßen:
— Tarek Baé (@Tarek_Bae) December 11, 2025
„Ihr seid die Araber-H*ren (…)
Wir werden euch f*cken
und euer Blut trinken (…)
wir v*rgewaltigen eure Mädchen" pic.twitter.com/t8LyRuY7nv
התקשורת בגרמניה טענה כי החקירה מתבצעת בתיאום הדוק עם הפרקליטות. כמו כן, שישה בני אדם נעצרו באופן זמני לאחר שהדליקו פירוטכניקה בניגוד לחוק. בשל צו הרחקה, הם החמיצו לאחר מכן את המשחק באצטדיון.
מה דעתך על הכתבה?