סערה בגרמניה: חקירות, עצורים ושירים קשים של אוהדי מכבי תל אביב

על פי דיווחים בתקשורת בגרמניה, נפתחה חקירה בעקבות השירים שנשמעו מפי חלק מאוהדי האלופה בשטוטגרט. בנוסף, שישה בני אדם נעצרו ושוחררו לאחר שהשתמשו בפירוטכניקה

(גודל טקסט)

בגרמניה מדגישים כי מבצעי האבטחה סביב העיר, האצטדיון, האוהדים והקבוצות נחשבו לאחד הגדולים ביותר שנערכו אי פעם בשטוטגרט על ידי המשטרה.


הקבוצה הביתית הביסה את הצהובים 1:4 במסגרת הליגה האירופית, ומחוץ לכר הדשא העניינים עברו בשקט יחסי – לצד מספר תקריות שדווחו לרשויות החוק. לפי התקשורת הגרמנית, חקירה נפתחה נגד אוהדי מכבי תל אביב בן 21, לאחר שעל פי החשד ביצע "הצדעה במועל יד כלפי שוטרים בדרכו לאצטדיון". בנוסף, עומדים במוקד חקירה גם שירים שנשמעו מפי חלק מכ-400 אוהדי הצהובים, עם שורות "משמיצות".

לפי אותו דיווח, חלק מהשירים המדוברים הושמעו גם במהלך מהומות באמסטרדם, וכללו בין היתר את השורה: "בעזה אין יותר בתי ספר, כי אין יותר ילדים". זאת ועוד: "שיר נוסף כלל תכנים של פנטזיות אלימות, מיזוגיניות ואונס, בשילוב עם ביזוי והשפלה של ערבים".

התקשורת בגרמניה טענה כי החקירה מתבצעת בתיאום הדוק עם הפרקליטות. כמו כן, שישה בני אדם נעצרו באופן זמני לאחר שהדליקו פירוטכניקה בניגוד לחוק. בשל צו הרחקה, הם החמיצו לאחר מכן את המשחק באצטדיון.

אוהדי מכבי תל אביב מגיבים ביציע לאוהדי שטוטגרט
למצולמים אין קשר לכתבה. אוהדי מכבי תל אביב, אמש | רויטרס

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי