"דיא סבע בא אליי בחדר ההלבשה, כמעט בוכה: 'אני לא יכול לשחק איתו'"

play דיא סבע
דיא סבע | אודי ציטיאט
צפו: שערים של רוי קורין ועמית למקין נתנו להפועל ת"א 0:2 על מכבי נתניה 02:51

המשבר הראשון ("זו לא יכולה להיות הצגה של איש אחד"), הכישרון העצום ("היינו תופסים את הראש באימונים"), החשיבות מחוץ לכר הדשא ("הקפטן הכי טוב שהיה לי") והסיבה לעזיבה ("רוצה להרוויח יותר כסף") - סלובודאן דראפיץ' סיפר בהרחבה על ערן לוי ב"מחצית בשכונה"

(גודל טקסט)

מאמן הכדורגל סלובודאן דראפיץ' התארח בפודקאסט "מחצית בשכונה" עם רון עמיקם מבית ספורט1. בין הניהול לבין הכישרון, סיפר בהרחבה על התקופה המוצלחת עם ערן לוי במכבי נתניה — על המחיר של לנהל שחקן דומיננטי כמוהו, על איך בנה סביבו את חדר ההלבשה, ועל המשבר הגדול שהתרחש בקבוצה לאחר שני אימונים.

צפו ב"מחצית בשכונה" עם סלובודאן דראפיץ'

דראפיץ' הסביר בנוגע ללוי: "אתה לא יכול לקום בבוקר ולא לחשוב על ערן לוי. תלוי איך אתה מנהל אותו – עייף, לא עייף, בא לו להתאמן, לא בא לו. אבל אתה יודע מה אתה מקבל במגרש".

הוא סיפר כי בנה הקבוצה סביב לוי תוך כדי העמדת גבולות ברורים: "ישבתי איתו, אמרתי לו: 'אין לנו שחקנים חתומים, אני צריך שתהיה איתי'. והוא ישר אמר כן. אבל אמרתי – אף אחד לא ירוויח יותר ממנו. אתה חייב להבין כמה הוא דומיננטי בחדר ההלבשה. אבל אתה מקבל ממנו 12 גולים, 20 בישולים, והוא מפעיל את הכל – גם בחדר ההלבשה".

ערן לוי. נתניה בדרך הנכונה
ערן לוי במדי מכבי נתניה | עדי אבישי

על המשבר עם דיא סבע ודידייה קוגבנייה – והמשפט ששינה את היחסים. זה היה הרגע הקריטי, לפי דראפיץ', שהפנה את הקבוצה לכיוון אחר: "אחרי שני אימונים ראשונים סבע וקוגבנייה באים אליי לחדר ההלבשה, כמעט בוכים: 'אנחנו לא יכולים לשחק עם ערן לוי'. הבאתי את ערן ואמרתי לו: הילדים האלה מפחדים ממך. אתה לא יכול להיות פה הצגה של איש אחד. יש פה אנשים שיחד איתך יכולים להביא את המועדון הזה לגבהים". הוא אמר לי: 'אני מטפל בזה'. למחרת הוא לקח אותם לארוחה, קנה להם נעליים, דאג להם. כשאתה מבין את העניין הזה – אתה מקבל קפטן. זה הקפטן הכי טוב שהיה לי. לנהל חדר הלבשה זה מקצוע".

דראפיץ' סיפר על היכולות האדירות של לוי ועל המאבק שלו עם המשקל לאורך התקופה: "ערן לוי הוא הכישרון הכי גדול שאימנתי. היינו באים לאימון והוא עושה דברים שהיינו תופסים את הראש. אתה מרוויח אותו כבן אדם, כקפטן, כשחקן. הרבה אנשים אמרו 'שמן, לא אוהב להתאמן' – הוא אוהב כדורגל, אוהב להתאמן. היה לו מאבק עם משקל וזה לא היה לו קל".

על הסוף של ערן לוי בנתניה, הבהיר כי בסופו של דבר הפן הכלכלי הוא זה שהכריע: "כשהוא הגיע לנבחרת ישראל הוא הבין שהוא רוצה להרוויח יותר כסף. היה גבול למה שאנחנו יכולנו לתת. כסף היה מאוד חשוב לו בתקופה הזאת. דיברתי איתו, ניסינו פתרונות, אבל בסוף אמרתי לו שבצורה כזאת אני לא יכול לאמן אותו. אם יש לו הצעות יותר טובות – שיילך".

סלובודן דראפיץ' – מחצית בשכונה, פרק 40 | ספורט1

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי