בשנת 2004, לאחר שלוש עונות מוצלחות בהפועל באר שבע, אופיר חיים, שסיים את עונת 2003/04 כמלך שערי ליגת העל, עזב את הקבוצה מבירת הנגב וחתם באיסטנבולספור הטורקית. בריאיון מיוחד לפודקאסט של ספורט1, "מחצית בשכונה" עם רון עמיקם, סיפר חלוץ העבר על הסיבה המרכזית למעבר – ועל שיתוף הפעולה עם מלך שערי ליגת העל בכל הזמנים, אלון מזרחי.
צפו ב"מחצית בשכונה" עם אופיר חיים
חיים סיפר על הסיבה שבגללה החליט לעזוב: "קיבלתי הצעה מטורקיה, מאיסטנבולספור. לא עניין אותי לעבור לשחק בחו"ל, ממש לא. הייתי שחקן, ואני לא מתבייש להגיד את זה, באותה עונה הכי טוב בארץ, בין הטובים בארץ. אבל היינו צריכים כסף לטיפולים של הבן שלי אור, שאובחן על הרצף האוטיסטי בזמנו. זו הייתה הזדמנות בשבילנו באמת להסתדר כלכלית – ועזבתי. זו טעות גדולה שעשיתי".
כאשר נשאל על שיתוף הפעולה עם מזרחי, שהגיע לבאר שבע בקיץ 2003, והאם הייתה לכך השפעה על החלטתו לעזוב, הבהיר: "זה לא קשור לאלון ולא לאף אחד. גם עם אלון שיחקתי וזכיתי באותה עונה בתואר מלך השערים של ליגת העל והסתדרנו מצוין. זה ממש ממש הפתיע אותי, כי אלון שפגשנו חשב על הגולים כל הזמן, אבל הוא היה שחקן מאוד קבוצתי. מאוד מאוד קבוצתי, ואהבתי את זה מאוד. הסתדרנו. הוא היה עושה תנועה שאי אפשר ללמד באף מקום, אז כשאתה מקבל את הכדור אתה פתאום רואה את התנועה שלו – הוא הופך אותך לשחקן יותר טוב. אלה דברים שלא רואים. הוא שומר על הכדור מצוין והיה כיף לשחק איתו".
בהמשך חזר חיים לתחושות סביב העזיבה: "היה לי קשה מאוד לעזוב את באר שבע. מאוד מאוד קשה. לא רציתי. מה אני קשור? בגיל 29, אז לא היו יוצאים לחו"ל בכלל, בקושי היו יוצאים. זו טעות שעשיתי, גם כלכלית – בסוף עזבתי את הכסף והכול. רצו שאשאר, אבל אורלי ואור היו פה, אני שם, ואי אפשר באמת להצליח ככה. התקציב של הקבוצה הטורקית אז היה יותר גדול משל מכבי חיפה פה בארץ. אם הייתי נשאר בבאר שבע, אני חושב שגם הייתי מגיע לנבחרת באותה תקופה, כי הייתי בכושר שיא".
מה דעתך על הכתבה?