הפועל באר שבע ספגה שתי מהלומות קשות במהלך השבוע החולף, כשאיבדה חמש נקודות ואת פסגת ליגת העל אחרי ה-2:2 מול בית"ר ירושלים וה-1:0 מול מכבי תל אביב. בפודקאסט "מעל הליגה" מבית ספורט1 דנו גיל קנל, נתנאל ציגלר ואופיר סער בבעיות של הקבוצה של רן קוז'וך.
קנל פתח: "יש ביקורת מאוד גדולה על רן קוז'וך על הרוטציה מול מכבי תל אביב. רוטציה היא חלק בלתי נפרד מהפלייאוף הזה, אבל אתה מוציא את איגור זלאטנוביץ' אחרי שני צמדים רצופים, שם אותו על הספסל. יותר מדי שינויים וזה פגע בהפועל באר שבע".
מגיש הפודקאסט הוסיף: "היא הייתה יותר טובה ממכבי תל אביב אבל לא מספיק טובה במונחים שלה ושוב זה מחזיר את הדיון על זה שקוז'וך מאמן אדיר אבל יש לו בעיה בקבלת החלטות, ביניהן ההחלטה לא להתחזק בינואר. אם קינגס קאנגווה לא במשחק טוב, באר שבע מתקשה להביא מספרים".
סער סיפק הסבר אחר: "זו הבעיה, השלישייה הקדמית של הפועל באר שבע לא מספיק מוכשרת להכריע ברגעי לחץ והיא תקועה. אני לא חושב שזה קשור דווקא לרן קוז'וך, אני חושב שהם פשוט לא מספיק טובים. השחקן הכי חשוב שלו, דן ביטון, נפצע ואף אחד לא חשב שזה מה שיהיה. יכול להיות שהיו צריכים להביא עוד שחקן".
ציגלר חזר לנושא הרוטציה: "מה שהיה מוזר בבלומפילד זה שברגע שאליאל פרץ פצוע והפרת את האיזון בחולייה הכי טובה של באר שבע – הקישור – אתה מפר אותו בהתקפה ובהגנה עם ספסול הלדר לופס וזלאטנוביץ'? לא פתחת עם אליאל פרץ, אתה חייב לעלות עם ההרכב הכי חזק! היה שם קצת אובר ביטחון ביכולת וקצת זלזול במכבי וזה עלה לו".
קנל הסכים: "אני חושב שאם כבר לעשות רוטציה, תדחה אותה לטרנר מול הפועל תל אביב, עם הקהל זה עוד איכשהו בסדר. מול מכבי תל אביב בבלומפילד זה לא המשחק לרוטציות כאלה".
סער התייחס לאירועים נקודתיים: "אני חושב שברגעים האלה צריכה להגיע האישיות של השחקנים. אתה מוביל 1:2 בתוספת זמן, לופס מפיל את מוזי, שוער לא תופס הרמה והכול מתערב. מול מכבי תל אביב אתם רואים שהיו עשר דקות שהמומנטום עבר, תעמדו. לא יכול להיות שאפשר לתת להליו וארלה כדור כזה, זה לא קשור למאמן, לפעמים שחקנים צריכים לקחת אחריות ולהביא אישיות".
ציגלר הזכיר: "קצת הקלנו ראש בחיסרון של דן ביטון, הייתה תחושה שאבו רומי נכנס, הנה הוא מבשל ושכחנו מדן ביטון. ביטון גומר את המשחק בבעיטה אחת, בפעולה אחת, חסר את זה לבאר שבע מאוד ומי שמחליפים אותו לא מספיק טובים".
עורך אתר ספורט1 ציין את האקס פקטור של ב"ש: "הוצאת את זלאטנוביץ' השארת רק את ג'בון איסט והיחיד שיכול לספק משהו זה קינגס קאנגווה. לבנות על קשר 8, טוב ככל שיהיה, שהוא יגמור משחקים זה קצת תלוש. לכן הוא לא יכול לוותר על איגור זלאטנוביץ' כל העונה, הוא שחקן המפתח של הפועל ב"ש. היא רוצה אליפות, היא צריכה ממנו 7-8 שערים בפלייאוף, כרגע יש לו ארבעה".
מה דעתך על הכתבה?