צפו: מכבי חיפה הוליכה, אך הפועל פ"ת השוותה ורשמה נקודה ראשונה בפלייאוף
03:39
אחרי משחק מאכזב נוסף, הפעם בבית מול הפועל פתח תקווה, במועדון הסבירו כי יהיו לא מעט שינויים בסגל לקראת העונה הבאה, אך לא בכמות קיצונית. הירוקים ינסו למכור את החלוץ, אך גם השאלה עם אופציית רכישה נמצאת על הפרק. עדיין לא התקבלה החלטה לגבי פדראו
בכל המשחקים האחרונים התיישב מאמן מכבי חיפה, ברק בכר, במסיבות העיתונאים סיום והתייחס בין היתר לכך שיש מחשבות לגבי העונה הבאה, וסימן לשחקנים כי כל אחד מהם במבחן לקראת בניית הסגל. אתמול הירוקים סיימו עוד משחק מאכזב ב-1:1 מול הפועל פתח תקוה, ובעיקר עם יכולת חלשה על כר הדשא. נדמה שגם בחיפה כבר מבינים שרבים מהשחקנים לא מתאימים לקבוצה שרוצה להתמודד על האליפות, כשלא מעט שינויים יתבצעו.
"כשאומרים מהפכה חושבים ש-90 אחוז מהסגל יוחלף, וזה לא המצב", הסביר גורם במועדון. "אבל אין ספק שיהיו פה לא מעט שינויים, אחרת אי אפשר יהיה להשתפר".
הצעירים נותנים תקווה, הזרים צפויים לעוב. מכבי חיפה | מאור אלקסלסי
השינוי המהותי לקראת העונה הבאה צפוי להיות בגזרת הזרים. כידוע, בחיפה ייפרדו או ינסו לפחות להשתחרר מארבעה זרים. עבדולאי סק וג'ורג'ה יובאנוביץ' מסיימים חוזה ולא ימשיכו. בנוגע לפטר אגבה וטריבנטה סטיוארט, בחיפה ינסו למכור אותם, כאשר סוכניו הזרים של החלוץ כבר מחפשים עבורו קבוצה שתרכוש את כרטיסו מהירוקים. אם לא יצליחו, בחיפה ינסו להשאיל את השחקן עם אופציית רכישה.
בנוגע לפדראו, בקבוצה רוצים עוד לראות את הבלם וכיצד חזר מהפציעה הארוכה, ולאחר מכן יוחלט האם ניתן להשאירו או שצריך לחפש זר בעמדה זו, כשליסאב עיסאת, נועם שטייפמן, וואליד אמיר ושון גולדברג יהיו בסגל.
גם בצוות ייעשו שינויים, כאשר מאמן פיזיולוגי עשוי להצטרף למועדון.
בנוגע למשחק אתמול, בחיפה שוב נשמעו ביקורות על היכולת, אך במקביל מחמאות לשחקנים הצעירים הרבים ששיחקו והוכיחו שוב, לכל הפחות, מחויבות. ינון פיינגזיכט זכה למחמאות על יכולתו.
"לא פשוט לצעירים להיכנס לסיטואציה כזו ואחרי הפסד כזה. יש פה לחץ. אני רואה את הרצון והרעב שלהם, את האינטנסיביות", אמר בכר, שמיתן מעט את ההתלהבות לגבי העונה הבאה. "הצעירים זו נקודת האור היחידה שאפשר לקחת העונה. רבים מהם ישתלבו בעונה הבאה, אבל צריך להבין שאיתם אפשר לייצר סגל טוב ולא צריך לתלות הכול עליהם שיובילו".
מלבד הבעיות המקצועיות, הקהל הירוק ממשיך במחאה נגד הבעלים יעקב שחר, כאשר אתמול הורמו לא מעט שלטים ביציע הצפוני לאורך המשחק. מלבד המחאה, אתמול נרשם מספר שלילי של קצת יותר מ-15 אלף צופים שהגיעו למשחק. בחיפה ציינו מצד אחד שמדובר במספר מרשים במיוחד לאור מצב הקבוצה, אך קיים חשש שהמספרים ילכו ויתמעטו אם היכולת תהיה דומה בעונה הבאה.
מה דעתך על הכתבה?