הפצצה שהטילה בית"ר ירושלים עדיין מעלה סימני שאלה. סגנית האלופה החליטה להיפרד מברק יצחקי ובמקום למנות מאמן, הוחלט שאלמוג כהן, המנהל המקצועי, יירד לקווים ויאמן את הקבוצה. ניר צדוק התייחס בפודקאסט "הפודיום" לסיבות האפשריות למינוי המפתיע.
"אני חושב שזה לא על כסף, כי על כסף מסתדרים, אלה לא פערים של 100 או 150 אלף", טען צדוק. "הרבה פעמים הרבה יותר קל להלבין סכסוכים או דברים גדולים יותר על כסף, כי אתה מציג מישהו שעזב שהוא כמעט קונצנזוס, אז אתה גורם לאנשים לחשוב 'מה, בשביל 10 אלף שקל לא רצית לאמן את בית"ר?'. זה נותן בדרך הפוכה גיבוי למי שכן נשאר".
על ההחלטה מהכיוון של אלמוג כהן: "אני חושב שבכל מאמן מקצועי יש משהו שרוצה להיות מאמן, משהו שכנראה מבין שלהיות מאחורה בתהליכים היותר גדולים זה מתגמל אולי ברמת השליטה אבל חסר קצת ברמת ההכרה. בסוף אם בית"ר הייתה לוקחת אליפות כולם היו קודם כל מדברים על יצחקי".
צדוק הסביר: "היו מכירים בתרומה של אלמוג כהן, אבל זה קצת כמו תסביך אדיפלי במונחי כדורגל. מנהל מקצועי רוצה 'לרצוח את המאמן ולשכב עם הבעלים שלו'. זה קרה עם אליניב ברדה בהפועל באר שבע, זה קרה עם יצחקי עצמו, בסוף כולם נמשכים לזה כי זה מקום של עשייה יום-יומית ופרונט. בסוף יצחקי גם בתחילת הדרך היה מנהל מקצועי, אין מניעה שבעוד שנתיים נגיד על אלמוג כהן 'בואנה הוא מאמן'. היום אנחנו מקטלגים את יצחקי כמאמן ואת אלמוג כהן כמנהל מקצועי אז אי אפשר לערבב ביניהם".
על הבעיה במהלך: "הטעות היא שאתה עושה פה מהלך קיצוני שמערבב את הקלפים בחפיסה שהייתה הכי מסודרת בבית"ר ירושלים ב-20 שנה האחרונות. בסוף זה נגעת נסעת, אין דרך אחורה. אם אלמוג כהן ייכשל הוא יפוטר, הוא לא יחזור להיות מנהל מקצועי, סתם קירבת אותו צעד אחד לדלת. אם היה מגיע מישהו במקום יצחקי וזה לא עובד, מפטרים אותו ובסבירות גבוהה אלמוג כהן נשאר לנהל את התהליכים בבית"ר. שמת פה אול אין לא רק על תפקיד המאמן אלא גם על תקן המנהל המקצועי".
על המניעים להחלטה: "אני רק יכול לעשות אחד ועוד אחד ממה שאני מבין ולתאר לעצמי שהיה סוג של חוסר הסכמה, אולי מאבק אגו מסוים. יצחקי אולי נהיה קצת גדול מדי לפרנקנשטיין הזה שאברמוב יצר, זאת אומרת 'נראה שזה בכלל לא הוא וניצור אחד חדש בדמות משה אוחיון'. הרי יש את התאוריה שאלמוג כהן שם כדי לנרמל את אוחיון. אם זה ימשיך ויצליח אז מה נגיד? זה אברמוב, זה אלמוג כהן, זה לא ברק יצחקי. אני חושב שזו טעות של בית"ר ירושלים וזה סיכון של ערעור סדר שעבד מאוד יפה".
מה דעתך על הכתבה?