האיש והשלטים: האוהד של הפועל ב"ש כבר חולם על היסטוריה מול סבאח

play
אוהדי הפועל באר שבע | GettyImages
סיכום שערי המחזור הראשון בפרמיירליג 03:30

סמי זוהר, סגן אלוף לשעבר ואוהד ותיק של הפועל באר שבע, נחת בבאקו לקראת משחק הגומלין המכריע, עם שלט שהכין לאליאל פרץ. יניב טוכמן, שליח ספורט1 בבאקו, מביא את הסיפור המיוחד לקראת המשחק ואת חלומו של זוהר לראות את הקבוצה מעפילה לליגת האלופות

קבוצות: הפועל באר שבע
(גודל טקסט)

חם ולח בבאקו, אפילו יותר מאשר בישראל. יממה וחצי לפני המשחק הגורלי של הפועל באר שבע, הטיסות מנתב"ג נוחתות במקביל לטיסות הרבות מטורקיה. בטרמינל היוצאים של שדה התעופה בבאקו מתערבבים ישראלים וטורקים. פעם היה טבעי לראות את זה באנטליה ובאיסטנבול, אבל עכשיו אלה ימים אחרים לגמרי, שמשפיעים על כולם. פה ושם נשמעות שיחות געגועים לימים שבהם התייר הישראלי היה מסתובב בחופשיות בשוק של קושאדסי ובחופים של קמר.

בחזרה למשחק מחר. אי אפשר היה לפספס הבוקר בטיסת ארקיע שיצאה לקראת השעה 6:00 את סמי זוהר. הוא עמד עם שלט מגולגל אותו הכין לאליאל פרץ ושאיתו הוא יעמוד מחר באצטדיון כאן בבאקו. זוהר, סגן אלוף לשעבר, סביב גיל 70, הגיע לבד. הרבה אוהדים של הפועל באר שבע הגיעו לבד. יש גם את האולטראס, אבל יש גם הרבה כאלה שלקחו פס מהבית ונחתו כאן בציפייה לראות היסטוריה.

לזוהר יש מנהג כבר שנים להכין שלטים לאנשי הקבוצה. שחקנים ומאמנים. לכל אחד יש שלט. הוא יושב בטרנר ליד הספסל של הקבוצה כבר שנים. פעם הכין שלט לברק בכר כשעזב את הפועל באר שבע ופעם לרועי גורדנה כשסיים את דרכו. גם להלדר לופז היה שלט משלו. עכשיו הוא מסמן לאליאל פרץ שהוא הגיבור של הקבוצה.

זוהר והשלט לכבוד אליאל פרץ
| באדיבות המצולמים

"אני מכיר את אליאל לא רק מהקבוצה אלא גם מבית הכנסת בבאר שבע. אנחנו מתפללים יחד. אני מעריך אותו מאוד ככדורגלן אבל כבן אדם עוד יותר. הפעם עשיתי את השלט בשבילו כי הוא באמת מתעלה על עצמו הקיץ. הוא שחקן חשוב מאוד שלנו כבר שנתיים, אבל עכשיו כשקינגס קאנגווה עזב, אנחנו עוד יותר צריכים את אליאל מחר במשחק".

זוהר פקד את משחקי הפועל באר שבע ביחד עם אביו עוד בימי וסרמיל. הוא ראה כמעט הכל, אבל לא ראה עדיין את מה שהוא באמת רוצה לקבל. "הגעתי במוצאי שבת לנתב"ג כי הבנתי שיש מקום על הטיסה של הקבוצה. באתי מבאר שבע בלי כרטיס כדי לקנות כרטיס לטיסה כבר בשבת בלילה, אבל בסוף לא עליתי על המטוס. חזרתי הביתה ושבתי שוב לטיסה הבוקר.

אני מרגיש שאנחנו הולכים לראות דבר גדול. אני יודע עד כמה זה לא פשוט. סבאח בבית היא קבוצה הרבה יותר חזקה, אבל אנחנו משחקים טוב. רן קוז'וך בנה דרך, שיטה, עקרונות משחק. פשוט תאווה לעיניים ולכן הציפיות שלי גם כאן באזרבייג'ן לעמוד במשימה ולהגיע בפעם הראשונה לליגת האלופות. עשו את זה בעבר מכבי תל אביב, מכבי חיפה, הפועל תל אביב. הגיע הזמן שגם הפועל באר שבע תהיה במפעל הכי גדול של הכדורגל באירופה".

השלט לכבוד הלדר לופז
| באדיבות המצולמים

ומה השלט הבא? זוהר מכין הפתעה, העיקר שהקבוצה תיתן לו סיבה לכך. עם השלט של אליאל פרץ ביציע מחר הוא כבר יחשוב על הדבר הבא.

עוד באותו נושא: הפועל באר שבע

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי