אבו עביד: "דקות שהרגישו כמו נצח. לא ציפיתי שזה יקרה במקום שבו גדלתי"

play
איאד אבו עביד שחקן בני סכנין | אודי ציטיאט
צפו: מכבי נתניה לא הצליחה להכריע, בני סכנין נהנתה מיום ענק של שוערה 05:01

בלם בני סכנין, שהותקף אחרי המשחק נגד מכבי נתניה, שחזר בתוכנית הספורט של 103FM את האירוע הקשה: "הגיעו שני שוטרים אבל לא הייתה להם יכולת לסייע. נתתי גז ולמזלי לא פגעתי באף אחד"

(גודל טקסט)

אירועי האלימות אחרי המשחק בין מכבי נתניה לבני סכנין המשיכו לעורר סערה, והערב (שלישי) התייחסו אליהם משה פרימו, אורי אוזן ואיאד אבו עביד ב-103FM. הבלם, שהיה בין מי שהותקפו מחוץ לאצטדיון, שחזר את הרגעים הקשים.

פרימו פתח ואמר: "אתמול בנתניה, עשרות אוהדי מכבי נתניה, במרדף אחרי אוהדים ושחקנים של בני סכנין ובמזל לא הייתה פגיעה בגוף. חמישה משחקים עד כה במחזור הראשון, שימו לב מה היה עד כה. בגביע הטוטו, מוט ברזל לראשו של אוהד הפועל פתח תקוה, מכבי תל אביב מול הפועל ירושלים, אוהד קיבל אבן גדול לראש ואתמול 'רק' מכוניות נפגעו. המשטרה לא מבצעת את עבודתה, החיכוך בין האוהדים הוא לפני ואחרי המשחק, קיבלתי סרטונים של דקות ארוכות שרודפים אחרי אוהדים ואין שוטר אחד בצומת. אתם פעלתם לעצור את האלימות? הם רצו חופשי!".

הסטורי של אבו עביד | צילום מסך, .

אוזן הוסיף: "בארץ אין הרתעה. רוב מוחלט של האוהדים אנשים טובים, הארגונים האלה הם ארגוני פשיעה. אנחנו רואים הרבה פעמים שוטרים במגרש, מתפזרים לביתם כנראה לאחר מכן. האזור שבו המכוניות של השחקנים נמצאות צריך להיות סטרילי, לא אמורים להיות בו אוהדים. עצוב, באמת עצוב שמתעסקים בדברים האלה במקום בכדורגל. לא מדברים על הביטחון האישי לפני בחירות, זה לא חשוב להם. יודעים לשים חולצה של ארגנטינה לפני גמר מונדיאל, אבל לא מתעסקים בזה, הספורט בתחתית סדר העדיפויות".

פרימו המשיך: "ארז כלפון אמר שנותנים למשטרה 30 מיליון שקל, משלמים למי שעושה את עבודתו. למה נותנים להם 30 מיליון שקל?".

שחקני בני סכנין חוגגים עם איאד אבו עביד | דני מרון

אבו עביד שחזר: "זה היה בדיוק אחרי המשחק, 40 דקות בערך אחרי. החניתי את הרכב בחניון של השחקנים, התחלתי לנסוע וברמזור זיהו אותי כמה אוהדים. משם האווירה התלהטה, הגיעו בערך מאה אנשים שהתחילו לירוק על השמשות, לזרוק בקבוקי פלסטיק על האוטו, לבעוט לי באוטו. היה אחד שניסה להוריד את המראה".

הבלם הוסיף: "אני גדלתי והתחנכתי בנתניה, הייתי חונך של ילדים, גרתי שבע או שמונה שנים בעיר. זה המקום האחרון שהייתי מצפה לחוות בו דבר כזה. עילאי חג'ג' היה עם אשתו ואחותו באוטו, היה רכב נוסף של אוהד שלנו ששברו לחלוטין".

על רגעי החרדה סיפר: "אלה היו 3-4 דקות שנמשכו כמו נצח, הגיעו שני שוטרים אבל לא הייתה להם יכולת. נתתי גז ולמזלי לא פגעתי אף אחד, תארו לכם שהייתי דורס מישהו. הייתי רוצה שהשטח יהיה יותר סטרילי, אם אצטרך לצאת יותר מאוחר אז אצא יותר מאוחר. אלה רגעים של חרדה".

אבו עביד המשיך: "היום בבוקר הגעתי לעדות בנתניה וראינו במצלמות את כל האירוע. הקהל של מכבי נתניה סופר מחבק ותומך, להכליל את כל הקהל זה לא נכון. אני חושב שזה קומץ של פרחחים, אפילו לא צריך לקרוא להם אוהדי מכבי נתניה. במשטרה ביקשו ממני לספר מה קרה, עברנו על התיעודים, להבנתי יש ארבעה עצורים".

עוד באותו נושא: איאד אבו עביד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי