הפועל פתח תקוה נמצאת במירוץ נגד השעון בכל הנוגע לעסקת העברתו של שחקן הכנף הזמבי, צ'יפיוקה סונגה, למוריירנסה מהליגה הפורטוגלית. חלון ההעברות בפורטוגל מסתיים מחר, כלומר ב-4.9, יום שישי, ולמרות שעסקת המכירה בין המועדונים כבר סוכמה, במועדון עדיין פועלים כדי להשלים את המעבר בזמן.
על פי הסיכום בין המועדונים, הסכום שאמור להיכנס לקופת הפועל פתח תקוה הוא כ-750 אלף יורו, בנוסף ל-20 אחוז ממכירה עתידית, וגם תנאיו של סונגה בקבוצה הפורטוגלית כבר נסגרו. אחרי עיכוב ממושך, השחקן קיבל לפני כשעה את הוויזה לפורטוגל, וכעת מנסים לסדר עבורו טיסה עוד היום כדי שיספיק להגיע בזמן לבדיקות הרפואיות במועדון הפורטוגלי.
בפתח תקוה העריכו הבוקר שאם סונגה לא יקבל את הוויזה ולא ימריא עוד היום, או לכל המאוחר הלילה, העסקה עשויה להתבטל. כעת, לאחר שהוויזה התקבלה, המטרה היא להוציא את השחקן לדרך מהר ככל האפשר ולהשלים את המעבר לפני סגירת החלון.
נציגיו של השחקן וגם ראשי הפועל פתח תקוה נמצאים בקשר ישיר עם ראשי מוריירנסה הפורטוגלית, שאחראים על כל נושא אשרת העבודה ואשרת הכניסה לפורטוגל עבור השחקן שהם רוכשים. אנשי הפועל פתח תקוה, יחד עם נציגו של השחקן כאן בישראל, הסוכן ניר אמיר, נמצאים בקשר יומיומי עם שגרירות פורטוגל בישראל זה למעלה משבועיים.
בהפועל פתח תקוה כבר הכינו את עצמם לעזיבה אפשרית של סונגה וסגרו את התנאים עם שחקן הכנף הצרפתי, חמידו קייטה, 31, שכבר נמצא בישראל ואף עבר בדיקות רפואיות במועדון. בהנחה שמעברו של סונגה יושלם, קייטה צפוי להצטרף לפתח תקוה.
מי שכן ייכלל בסגל הקבוצה למשחק הקרוב נגד מכבי חיפה הוא הבלם דייגו ארויו, שחוזהו אושר אמש בבקרת התקציבים.
מה דעתך על הכתבה?