אחרי ארבעה ניצחונות ליגה רצופים, האחרון שבהם 1:4 מרשים על הפועל ירושלים בטדי, מכבי חיפה מתחילה להחזיר לעצמה את הביטחון ומעוררת מחדש את השאלה: האם הירוקים יכולים להצטרף למאבק האליפות כבר העונה? בפודקאסט "מעל הליגה" מבית ספורט1 ניסו לענות על כך, והסכימו כי כדי להפוך את השאיפות למציאות, הקבוצה תצטרך להתחזק בהגנה בחלון ההעברות של ינואר.
צפו ב"מעל הליגה"
אופיר סער הסביר כי בעונה שעברה חסרו למכבי חיפה שחקנים ברמה הנדרשת כדי להתמודד על תארים, וכי כעת, לאחר שמצאה שחקנים כאלה, היא מתחילה לבנות מחדש את הבסיס שלה: "להיאבק על תואר, או אפילו על כרטיס לאירופה, במאבק שיש היום של חמש קבוצות, אתה צריך שיהיו לך שלושה-ארבעה שחקנים מעל הרמה — ולמכבי חיפה לא היו את זה. אין לך את זה — אין לך מה למכור. ברגע שהיא הביאה אותם, היא מתחילה את התהליך שלה לחזור. יכול להיות שזה יקרה בשנה הבאה, יכול להיות שבעוד שנתיים. העונה? זה לא נראה ריאלי, אבל קרו דברים מעולם. פתאום אתה עושה נקודות, מושך, ובינואר אתה מתחזק בעוד בלם".
גיל קנל הצביע על הצורך בחיזוק נקודתי בהגנה ושאל: "בלם אחד באמת טוב שיחזיק את ההגנה הזו, אתה אומר לעצמך, מה עוד חסר למכבי חיפה?"
סער השיב וטען כי לא צריך יותר מדי כדי להיות חלק מהמאבק: "זו ליגת העל. הפועל תל אביב עלתה בעונה שעברה ליגה, חיברה קבוצה והייתה באזור. לא צריך הרבה, צריך אחוזים טובים נגד הקטנות ולהיות סביר נגד הגדולות. עם זאת, מבחינה ריאלית, לא נראה שזה יכול לקרות העונה".
מתנאל אלאשבילי השווה את מצבה של מכבי חיפה לתהליך שעברה בית"ר ירושלים בעונת 2024/25, והדגיש כי לצד השיפור בהתקפה, עדיין קיימים סימני שאלה בנוגע להגנה: "אני חושב שהיא עוברת את התהליך שבית"ר עברה ב-2024/25, שהייתה התקפה טובה והגנה מאוד חלשה. להגיד לך שאני בטוח שמכבי חיפה עכשיו תמצא בלם זר יותר טוב מלונווייק, אני לא בטוח בזה. אבל מבחינת בסיס, כבר יש לה את הבסיס. לצד זאת, ברגע שהציפיות יעלו מאפס למאה, זה יכול להשפיע ברמה של לשתק. התנודות הן מבחן מאוד גדול".
סער התייחס גם להשפעה שעשויה להיות להמשך רצף הניצחונות על הציפיות והלחץ סביב הקבוצה, והעריך כי חלון ההעברות בינואר עשוי להיות משמעותי: "עוד ניצחון או שניים, הציפיות יתחילו. ואז, אם ימעדו, יתחיל לחץ אחר ורעש אחר. צריך להגיד שהשינויים בקבוצה נעשו תוך כדי תנועה. אם היא תצליח לעשות מה שהיא עושה, לגרד עוד ניצחונות ולהגיע לינואר כשהיא באזור של חבורת הצמרת, יענקל'ה שחר מסוגל לשים את הכסף על שחקנים שיעשו את ההבדל בינואר, אם יהיו כאלה. אלה לא חייבים להיות שחקנים זרים. בלם בטוח יבוא".
כדי להבהיר כמה חלשה ההגנה הנוכחית וכמה השתפרה ההתקפה לעומת העונה שעברה, סער טען: "אם זאת מכבי חיפה של שנה שעברה, עם חוליית ההגנה הנוכחית, היא לא עושה פלייאוף עליון".
מה דעתך על הכתבה?