"חווינו משהו יוצא דופן ששום שחקן בנבחרת לא עבר עד עכשיו. שבועיים לכל החיים"

play
מנסים לשאוב אופטימיות אחרי שבועיים בלתי נשכחים. שחקני ישראל | רויטרס
צפו: נבחרת ישראל הגיעה למצבים גדולים אך סיימה רק ב-1:1 מול אירלנד 04:06

אחרי ארבעה משחקים בעשרה ימים, בנבחרת מסכמים את התקופה המטלטלת, מודים שהמפגש הראשון מול אירלנד היה "גדול עלינו" ומציבים יעד ברור לנובמבר | כל הפרטים

(גודל טקסט)

אחרי 15 ימים יחד תתפזר היום (שני) נבחרת ישראל ותתכנס שוב בחודש הבא לקראת שני המשחקים מול קוסובו בפרישתינה ומול אוסטריה בדברצן, שיסיימו את ליגת האומות. "נהיה חייבים לקחת שש נקודות משני המשחקים שיחכו לנו בנובמבר", אומרים הבוקר בהתאחדות לכדורגל ובנבחרת ישראל. "יש לנו עדיין סיכוי לסיים במקומות 2 או 3 ונצטרך לחזור למשחקים שנשארו ולקחת נקודות. אף אחד לא רוצה לרדת לדרג 3 לקראת מוקדמות יורו 28".

ערב ההתכנסות הצהיר המאמן רן בן שמעון שהשאיפה שלו היא לסיים במקומות הראשון או השני את הבית הזה בליגת האומות. מקום ראשון לא נהיה. לשני יש עוד סיכוי תיאורטי. הנבחרת פתחה טוב במשחק החוץ בלינץ מול אוסטריה, עד הסיפור של אבו פרחי עם ההרחקה וההפסד בסיום.

רן בן שמעון, מאמן נבחרת ישראל
| אימג'בנק GettyImages

"היינו צריכים לשמור על התיקו באוסטריה אבל זה היה כנראה קשה מדי והפסדנו. ככה פתחנו את הבית הזה ואז הגיע הסיפור עם אירלנד", מזכירים הבוקר בהתאחדות ובנבחרת. "המשחק הראשון עם אירלנד היה גדול עלינו. לא ברמת הכדורגל כמו בכל מה שקרה מסביב".

בן שמעון הגדיר זאת בכך שהשחקנים וגם הוא עצמו נחנקו מול גודל הציפיות שהגיעו מהמדינה, והנבחרת חוותה קריסה נוראית במחצית הראשונה. המשחק כבר היה גמור בהפסקה עם שלושה שערים שספגנו. "ניסינו לייצב את המחצית השנייה ולפחות לא לספוג. לא לקבל גולים גם במחצית השניה ובזה עמדנו אבל זה כמובן לא היה מספיק", אומרים הבוקר בנבחרת ואז עם הגב אל הקיר כשכל הביקורות כלפיהם הצליחו השחקנים לסיים רק בתיקו מול קוסובו. "בדיעבד ברור שאפשר היה יותר. הגענו לארבעה מצבים טובים מול קוסובו בדברצן. פיספסנו שם את הניצחון וחבל מאוד".

ואז הגיע המשחק של אמש. המחצית הראשונה הייתה רעה. השער שספגה הנבחרת מכדור נייח שמצא שחקן אירי חופשי ברחבה ובסופו של דבר מהלך שהסתיים בפנדל לטובת האירים אבל במחצית השניה אמש שיחקה הנבחרת היטב. רן בן שמעון ניהל אותה מצויין עם חילופים נכונים והנבחרת חזרה לשוויון של דור פרץ והייתה צריכה גם לנצח כי היו לה מספיק מצבים.

שחקן נבחרת ישראל אוסקר גלוך מול נבחרת אירלנד
עימותים, כותרות וסערה בלתי נגמרת. ישראל תנסה לחזור להתעסק בכדורגל | אימג'בנק GettyImages, Srdjan Stevanovic

"אלה שבועיים שכל שחקן כאן ייקח לכל החיים", אומרים הבוקר בהתאחדות ובנבחרת. "חווינו משהו יוצא דופן ששום שחקן בנבחרת לא עבר עד עכשיו. שיחקנו ארבעה משחקים בעשרה ימים עבור המדינה, עם מעמסה פיזית ומנטלית עצומה, ועם כל הסיפור מול אירלנד שהיה דבר יוצא דופן. הלוואי שאפשר היה להחזיר את הגלגל אחורה. בטוח ששחקנים היו מגיבים אחרת למשחק הראשון אבל עברנו שם באמת לחץ בלתי אפשרי".

יושב ראש ההתאחדות שינו זוארץ נכנס אתמול לחדר ההלבשה וכתמיד לחץ את ידי השחקנים. הוא אמר להם שהוא גאה בהם על המחצית השנייה ועל כך שידעו לחזור למשחק והוא מצפה שתהיה בהתכנסות בחודש הבא המשכיות ישירה למה שהיה במחצית השניה.

עוד באותו נושא: נבחרת ישראל - כדורגל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי