מחיר ההדחה: 15 מאמנים שאימנו במונדיאל סיימו את תפקידם

play
רוברטו מרטינס | רויטרס
צפו: ספרד כבשה בתוספת הזמן ועלתה לרבע הגמר, רונאלדו נפרד מהמונדיאל 03:14

מרטינס ודאליץ' הצטרפו לרשימה ארוכה של מאמנים שנפרדו מהנבחרות מיד אחרי סיום דרכן בטורניר. יש עוד כמה שבדרך. כל השמות בפנים

(גודל טקסט)

לאמן במונדיאל זה חלומו של כל מאמן, אבל את מחיר ההדחה משלמים במזומן. זלטקו דאליץ' שסיים את תפקידו בנבחרת קרואטיה אחרי תשע שנים הוא המאמן ה-15 שהדריך נבחרת במונדיאל וסיים את תפקידו מיד אחרי ההדחה. ואלה שמות. מדובר, אגב, ברשימה לא סופית.

בבית 1, כל הנבחרות צפויות להחליף מאמן. חאבייר אגירה יעזוב כמתוכנן את תפקידו כמאמן מקסיקו , מירוסלב קובק סיים את תפקידו בצ'כיה אחרי ההדחה המוקדמת, הונג מיונג בו עזב את נבחרת דרום קוריאה וספג איומים על חייו. הוגו ברוס צפוי לסיים את תפקידו בדרום אפריקה, אחרי שהודיע עוד לפני הטורניר שיסיים את קריירת האימון שלו.

בבית 2, קטאר פיטרה את ז'ולן לופטגי אחרי ההדחה בשלב הבתים. בבית 3, סטיב קלארק התפטר מאימון נבחרת סקוטלנד מיד לאחר ההדחה. גם יוליאן נגלסמן וסבסטיאן בקאצ'סה התפטרו אחרי ההדחות של גרמניה ואקוודור בהתאמה, כששתי הנבחרות ששיחקו בבית 5 עפו בשלב 32 האחרונות.

מאמן נבחרת הולנד רונאלד קומאן
המאמן החמישי שמסיים את דרכו. קומאן | רויטרס

רונלד קומאן התפטר גם הוא מאימון נבחרת הולנד אחרי ההדחה בשלב 32 האחרונות. טוניסיה, שהייתה יריבת הולנד בבית 6, פיטרה במהלך הטורניר את סברי לאמושי ונפרדה גם ממחליפו הרווה רנאר.

עוד ברשימת העוזבים: מרסלו ביילסה שלא הצליח להוביל את אורווגאי לעלייה מבית 8, ורוברטו מרטינס שעזב מיד לאחר הפסד פורטוגל לספרד בשמינית הגמר, קרלוס קיירוש שהגיע לגאנה חודשיים לפני המונדיאל, ומאמן ירדן ג'מאל סלמי.

ויש עוד כמה שמות שיסיימו את תפקידם בקרוב. יורגוס דוניס צפוי להיות מפוטר מאימון ערב הסעודית, ולדימיר פטקוביץ' שעל פי דיווחים יפוטר מאלג'יריה ותומאס כריסטיאנסן ששוקל את עתידו בפנמה ועשוי להתפטר.

היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים

עוד באותו נושא: מונדיאל 2026

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי