Sport1 Banner

ניצל ממוות, איבד את אביו וכבש במונדיאל: הכול על הדמעות וסרט הראש של חימנס

הרגע הגדול של החלוץ המקסיקני הפנה את כל העולם אל המסך. המחמאות בתקשורת המקומית, הסיבה שהוא עוטה מגן ראש מיוחד וההתרגשות העצומה שלו אחרי שהבקיע לראשונה בגביע העולם - חודשים ספורים אחרי שאיבד את אביו

(גודל טקסט)

רגע גדול נרשם הערב (חמישי) באצטדיון האצטקה, כשראול חימנס כבש את השער השני של מקסיקו מול דרום אפריקה במשחק הפתיחה של מונדיאל 2026 — ולא הצליח לעצור את הדמעות. החלוץ הוותיק, שפתח לראשונה בקריירה בהרכב במשחק גביע עולם, גם כבש שער בכורה בטורניר אחרי שנגח לרשת אחרי הרמה של רוברטו "פיוחו" אלבראדו וקבע 0:2 למארחת.

במקסיקו התרגשו במיוחד מהתגובה של חימנס. מיד לאחר השער, כל הספסל קם כדי לחבק את החלוץ, והאצטדיון התפוצץ משאגות. "אלבראדו הגביה, חימנס נגח פנימה. מקסיקו כבשה את השני והשריקות נבלעו בצעקות 'גול'", נכתב בדיווח החי באחד מכלי התקשורת.

ראול חימנס חוגג | gettyimages

עוד לפני השער, בתקשורת המקסיקנית כבר הדגישו כמה חימנס ראוי לרגע כזה. "לא יודע מה איתכם, אבל המונדיאלים, ובעיקר המשחק הזה, חייבים שער לזאב מטפהי ראול חימנס", נכתב במהלך המשחק, אחרי שהחלוץ כבר היה קרוב לכיבוש וסחט הצלה מרונוון וויליאמס.

השער הגיע שמקסיקו לחצה, אך גם החמיצה לא מעט. וויליאמס, שוער דרום אפריקה, הציל מספר מצבים והוגדר באחד הדיווחים כמי ש"יכול לסיים כשחקן המצטיין של המשחק". אבל בסופו של דבר, חימנס מצא את הרגע שלו — והפך אותו לאחד הרגעים המרגשים של ערב הפתיחה.

הסיפור של חימנס הפך את השער למשמעותי עוד יותר. החלוץ בן ה-35 ניצל ממוות לאחר שגולגלתו התנפצה בתקופתו בוולבס וחזר לשחק עם מגן ראש מיוחד. הפעם, הוא התרגש גם מסיבה אישית: אביו הלך לעולמו לפני מספר חודשים. לכן, כשכבש את שער הבכורה שלו במונדיאל דווקא במשחק פתיחה של מונדיאל ביתי, באצטקה ולעיני עשרות אלפי אוהדים מקומיים, הוא לא הצליח לעצור את הדמעות.

ההקדשה לאביו. ראול חימנס | gettyimages

במקסיקו ציינו כי מדובר בשערו הראשון של חימנס בגביע העולם, דווקא באצטקה, לעיני עשרות אלפי אוהדים מקומיים ובערב שבו המדינה כולה חיכתה לפתיחת הטורניר. עבור האוהדים, זה לא היה רק שער שני במשחק — אלא רגע אישי גדול של אחד הסמלים הוותיקים של הנבחרת.

הערב הזה התחיל עם חגיגה גדולה, טקס פתיחה עמוס כוכבים וציפיות עצומות מהנבחרת של חאבייר אגירה, אך השער של חימנס והדמעות שאחריו הפכו במהירות לאחד הסיפורים המרכזיים של משחק הפתיחה. מקסיקו חיפשה פתיחה חזקה לטורניר הביתי, וקיבלה גם רגע שנכנס ישר ללב של האוהדים.

עוד באותו נושא: נבחרת מקסיקו, ראול חימנס

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי