Sport1 Banner

פיפ"א הדהימה: האיש שעורר סערה במונדיאל שובץ למשחק הגורלי

play
ואר | Richard Sellers/Allstar / Contributor
צפו: אמבפה החמיץ פנדל וכבש שער יפהפה, צרפת בחצי הגמר אחרי ניצחון 0:2 03:15

פיפ"א פרסמה את צוות השיפוט לרבע הגמר בין נורבגיה לאנגליה, אך הבחירה באחד מחברי חדר ה-VAR מעוררת סערה. ז'רום בריזארד, שהיה במוקד הביקורת אחרי המשחק השנוי במחלוקת בין ארגנטינה למצרים, קיבל תפקיד מרכזי

(גודל טקסט)

פחות משבוע אחרי הסערה הגדולה סביב משחקה של ארגנטינה מול מצרים, פיפ"א שוב מוצאת את עצמה תחת ביקורת. התאחדות הכדורגל העולמית הודיעה על צוות השיפוט למשחק רבע גמר המונדיאל בין נורבגיה לאנגליה שיתקיים הלילה (בין שבת לראשון, 0:00, ספורט1), וההחלטה שמושכת את מרבית תשומת הלב היא מינויו של ז'רום בריזארד לתפקיד שופט ה-VAR.

הצרפתי היה אחד השמות המרכזיים במשחק בין ארגנטינה למצרים, שהפך לאחד הרגעים השנויים ביותר במחלוקת בטורניר. בריזארד שימש אז בחדר ה-VAR לצד פרנסואה לטקסייה, שהיה השופט הראשי על הדשא, והוא היה זה שהתריע בפניו על פסילת השער השני של מצרים. עם זאת, לטענת המצרים, הוא לא התערב במהלך שהוביל לשער היתרון של ארגנטינה בתוצאה 2:3, החלטה שעוררה זעם רב.

למרות המחאה מצד התאחדות מצרים, שביקשה כי לטקסייה ובריזארד לא ישובצו להמשך משחקי המונדיאל, פיפ"א החליטה להשאיר את השניים בטורניר. יתרה מכך, בריזארד קיבל כעת תפקיד משמעותי באחד ממשחקי רבע הגמר. מנהל השיפוט של פיפ"א, פיירלואיג'י קולינה, כבר טען בעבר כי שתי ההחלטות באותו משחק היו נכונות, אך הדבר לא מנע את המשך הוויכוח סביב האירוע.

סלאח אלבארס | Chris Brunskill/Fantasista / Contributor

בראש צוות השיפוט במשחק בין נורבגיה לאנגליה יעמוד קלמנט טורפן, גם הוא צרפתי ואחד השופטים המוערכים בעולם. טורפן, שנבחר בעבר לשופט השנה באירופה, ינהל את משחקו הרביעי במונדיאל ואת השני שלו שבו מעורבת נבחרת אנגליה. לצדו יעבוד בריזארד בחדר ה-VAR, כאשר קרלוס דל סרו גרנדה מונה ל-AVAR החלופי.

הסערה סביב המינוי מגיעה דווקא לאחר שפיפ"א ביצעה קיצוץ ראשון בצוותי השיפוט בטורניר, שכלל שישה אנשי VAR שחזרו למדינותיהם. בריזארד לא נכלל בין המודחים, וכעת אף זכה לשיבוץ ברבע הגמר, החלטה שממחישה כי הארגון ממשיך לתת בו אמון למרות הביקורת.

בצוות השיפוט למשחק יהיו גם אלחנדרו הרננדס מספרד בתפקיד השופט הרביעי וחוסה אנריקה נראניו כעוזרו. המשחק בין נורבגיה לאנגליה, שהיה אמור לעמוד במרכז העניינים מבחינה מקצועית בלבד, קיבל כעת גם נופך נוסף בעקבות הבחירה של פיפ"א בחדר ה-VAR.

עוד באותו נושא: נבחרת אנגליה, נבחרת נורבגיה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי