שירה ראשוני פרשה מג'ודו. כולם כבר מתגעגעים

הג'ודאית בת ה-34, שעברה ניתוח ביד ונחשבת אהובה מאוד בקרב נבחרת הנשים, ערכה מסע"ת בווינגייט: "אני עדיין אוהבת ג'ודו מאוד, אבל רוצה להתחיל דרך חדשה בתחומים אחרים בחיים"

(גודל טקסט)

בהתרגשות רבה, נפרדה הבוקר (ראשון) הג'ודאית שירה ראשוני מהמזרן, כשהודיעה שהיא פורשת ותולה את חליפת הג'ודו. במסיבת עיתונאים שנערכה במכון וינגייט סיפרה ראשוני על ההחלטה לפרוש כשהיא בת 34 אחרי ניתוח שעברה בידה.

היא הייתה קפטנית נבחרת הנשים המצליחה של ישראל והשתתפה בשלושה משחקים אולימפיים: ריו 2016, טוקיו 2020 ופריז 2024 לפני שנה. הישג השיא שלה היה מדליית הארד הקבוצתית במשחקים האולימפיים בטוקיו לפני ארבע שנים. באותם משחקים היא הייתה בכושר שיא וגם התחרתה על מדליית הארד האישית ושם נכנעה רק לאלופת העולם.

ראשוני התחרתה אומנם במשקל הנמוך של עד 48 ק"ג, אבל ההשפעה שלה על הנבחרת במשך כמעט עשור הייתה השפעה גדולה. כל חברותיה מהמשקלים האחרים הגיעו הבוקר להודות לה ולפרגן וכולן סיפרו על ראשוני שהייתה התומכת הכי גדולה של כולן. האחות הגדולה שמסייעת ועוזרת לכל הבנות הצעירות יותר. הן סיפרו הגאווה שחשו להיות לצידה.

ראשוני אמרה: "אני נזכרת בילדה בת השש שהחלה להתאמן ולהתחרות בג'ודו ועל הדרך שעשיתי עד המשחקים האולימפיים. אני עוזבת את הג'ודו בטוב. אני עדיין אוהבת ג'ודו מאוד, אבל אני רוצה להתחיל דרך חדשה בתחומים אחרים בחיים. אני מסתכלת על האיגוד ועל המקום שהיינו לפני יותר מ-10 שנים ועל המקום הנפלא שבו אנחנו נמצאים כעת. הג'ודו מתפתח מאוד בארץ ואני מאושרת שהייתי חלק ממנו".

שירה ראשוני, ג'ודאית ישראלית
אחרי הדמעות על המזרן, נקבל סוף סוף רגע של אושר? | הוועד האולימפי בישראל

יושב ראש איגוד הג'ודו משה פונטי ומאמן הנבחרת שני הרשקו נפרדו מראשוני והרעיפו שבחים על מה שהיא תרמה, על האופי שלה, על זה שהיא הייתה קפטנית הנבחרת – ומי שתחליף אותה בתפקיד כעת תהיה תימנע נלסון לוי.

עוד באותו נושא: שירה ראשוני

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי