את סוף השבוע החם בשנה פתח לנו פיטר פלצ'יק שהצטלם הבוקר (חמישי) לקמפיין אדידס ספורט וגרם לעוברי אורח לסובב ראשים בטיילת בתל אביב. כשהוא מככב בפריים טיים של קשת 12 בתוכנית "רוקדים עם כוכבים" ומפגין יכולות מרשימות משבוע לשבוע, המדליסט האולימפי לא שכח לפרגן לקולגה שלו, שגיא מוקי, שמתחרה לצידו בריאליטי עמוס הסלבריטאים.
"אני מפתיע את עצמי ואני חושב שאני מפתיע גם את כולם", פתח פלצ'יק שקיבל מטר מחמאות מחבר השופטים בביצוע האחרון שלו והמשיך: "אני רוצה לפרגן לשגיא חבר שלי מהנבחרת שגם כן נותן בראש והמטקות (ניקוד השופטים) משחקות לו יפה. זו הפעם הראשונה שאנחנו יריבים, אנחנו באים מקטגוריות משקל שונות אז אף פעם לא הייתה בינינו תחרות אמיתית. עכשיו זה מצחיק, אנחנו עוברים במסדרון נותנים כיפים וחיבוק, אבל בסוף, אחד מאיתנו יילך מתישהו הביתה אבל זה השואו ביזנס. אני מת עליו ואנחנו חברים טובים ושהטוב ביותר יינצח".
המדליסט האולימפי התייחס גם להנאה שניכרת על פניו מבעד למסך כשמתמודד בתוכנית: "הפלטפורמה של רוקדים עם כוכבים נתנה לי ביטוי לצד השטותניקי שבי. תחשבי כמה עצור הייתי בתוך עולם הספורט, למשל בקרבות עצמם, אתה לא יכול להביע יותר מידיי תחושות. פתאום עכשיו אני מחייך למצלמה, וזה משהו שלא היה".
בהמשך לסרטון שצילם בו שאל את מתמודדי התוכנית מה הכי ישראלי בעיניו, שאלתי את הג'ודוקא את אותה השאלה עליה השיב: "אנחנו נעים בין השמחה לעצב בתקופה הזאת וגם החטופים שעדיין נמצאים בעזה, והמלחמה עם איראן. יום אחד כיף, יום אחד הכי עצוב בעולם. אני לא מכיר עוד מדינה שיודעת להתמודד בכלל עם טרללת כזאת. ואם להסתכל על הצד המשמח, אנחנו מדינה מה זה קטנה, כלום זמן בעולם, אבל כולם מכירים אותנו וכולם מדברים עלינו. אנחנו הכי חזקים בעולם, הצבא שלנו, ההייטק שלנו, כיפת ברזל – אין על העוצמה והמותג הישראלי".
לסיום, בתור מדליסט אולימפי ומנצח בנשמה, הג'ודוקא בן ה-33 התייחס לסוגייה של מנצח מתחום אחר, ערן זהבי ונתן את דעתו בנושא: "יש במדינה שלנו אנשים שממהרים להפריש. עד שערן לא קם בבוקר ואומר לעצמו: אני סיימתי, אני לא מרגיש יותר את התשוקה והפאשן, זהו – אף אחד לא אמור בכלל להעיז להפנות משהו כזה לכיוון שלו עד שהוא לא אומר את זה בעצמו. וזה גם נכון לכיוון שלי או לכל ספורטאי 'מבוגר' כזה או אחר. אני בגיל 32 הבאתי מדליה אולימפית וערן עוד יותר מבוגר ממני עדיין מפציץ ושורף את הדשא". פלצ'יק סיכם בחיוך: "שימשיך ויילך אחרי הלב ואחרי מה שעושה לו טוב ואיפה שהוא מקבל הכי הרבה כסף".
מה דעתך על הכתבה?