זעזוע בספרד: מאמן נידון ל-13.5 שנות מאסר בגין מעשי סדום בשחקנית בת 13

play
כדור כדורסל | GettyImages
תיקתקנו, 24.2 07:33

מאמן הכדורסל מריו לופז, שאימן בגרניקה ובנבחרות הצעירות של ספרד, ניצל את מעמדו וגרם ל"פחד" אצל הקורבן; בית המשפט חשף "כחמישים מפגשים" בעלי אופי מיני שהלכו והחמירו

(גודל טקסט)

מריו לופז, מאמן הכדורסל לשעבר בקבוצת גרניקה ובנבחרות הצעירות של ספרד, נידון ל-13.5 שנות מאסר בגין עבירה מתמשכת של פגיעה מינית נגד אחת משחקניותיו כשהייתה קטינה. בית המשפט המחוזי בביסקאיה קבע כי הוכחו האירועים שהתרחשו בשנת 1998, כאשר הקורבן הייתה בת 13 והנאשם בן 31.

פסק הדין מתייחס ל"כחמישים מפגשים" בהם "התקיימו התנהגויות מיניות מרובות שקיבלו חשיבות גוברת מבחינת תדירות ועוצמה". הוא מאשים את לופז בניצול הידע שהיה לו על "המצב המשפחתי והאישי של הקטינה, תוך ניצול עמדת הכוח שהעניק לו הפרש הגילים". פסק הדין מסכם כי מריו לופז ניצל את העובדה שהיה במעמד של מאמן ואת ה"פחד" שחשה הקטינה כלפיו. המאמן לשעבר יוכל לערער לבית המשפט העליון של חבל הבאסקים (TSJPV). דבר ההרשעה פורסם על ידי העיתון "דיאה".

מריו לופז מאמן הכדורסל של הנבחרות הצעירות של ספרד לשעבר | Europa Press Sports

המקרה הגיע לתקשורת בדצמבר 2023, דרך העיתון "אל פאיס", שפרסם כי לופז, מאמן לשעבר בקטגוריות הצעירות של ההתאחדות ובגרניקה (שם היה אחראי מאוחר יותר על הניהול הפנימי והספורטיבי), נחקר בגין "חשד לתקיפה מינית מתמשכת של קטינה". הקורבן הייתה בת 13 כשהאירועים המדווחים החלו ב-1998. באותה תקופה, היא למדה ושיחקה כדורסל בבית הספר איינדה סלאזאר, שם אימן אותה מריו לופז, שניהל אותה גם בלוינטק גרניקה, הקבוצה בה בילה המאמן, שהיה גם אחראי על נבחרות הנשים עד גיל 16, 18 ו-19, יותר מרבע מאה. זמן קצר לפני שהפרשה התפוצצה, ולאחר יותר משנה בחופשה, לופז חזר למועדון בתפקיד חדש במשרדים.

האירועים המדווחים נעו בין תקיפה מינית ("חדירה אנאלית ומקרי מין אוראלי רבים") ללחץ ואיומים. מריו לופז היה בן 31 באותה תקופה, ועברו 21 שנים עד שביוני 2023 הוגשה תלונה בבתי המשפט של גרניקה. המועדון הביסקאי טען אז שלופז התייחס למה שקרה כמקרה של הטרדה, אך לא תקיפה מינית.

אחד המסמכים שנכללו בהליכים דיבר על "התקפות על חופש המיני שלה, שגברו בעוצמתן, כולל יחסי מין חודרניים, כגון מין אוראלי, וכן אוננות, כמו גם יחסי מין הכוללים חדירה אנאלית", וזאת "בהקשר של עליונות החשוד על הקורבן בשל גיל ומעמד, כולל מעשי אלימות פיזית". המסמכים מפרטים את התקיפות המיניות ומדברים גם על "לחץ, תוקפנות מילולית, דחיפות, צעקות…".

המתלוננת עזבה את הכדורסל בשנת 2003. מריו לופז לא עזב ורק באופן זמני עזב את לוינטק בשל מה שדווח כ"בעיות בריאות". את מקומו על הספסל תפסה אנה מונטניאנה, אגדה של הכדורסל הספרדי (129 הופעות בינלאומיות). החלפה זו חפפה בעיקר לתקופת התלונה שהוגשה נגד מריו לופז. הוא חזר מאוחר יותר, אך עבר למשרדים והשאיר את תפקידו, באותה הזדמנות, ללוקאס פרננדז. התאחדות הכדורסל הספרדית, מצדה, פרסמה הודעה לאחר המידע שפורסם על ידי "אל פאיס". בהודעה, ההתאחדות "מגנה ללא סייג" את ההתעללויות המיניות הנטענות.

עוד באותו נושא: כדורסל נשים, כדורסל ספרדי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי