גם בגיל 35 מייק ג'יימס הוא אחד הכוכבים הגדולים של היורוליג. האמריקאי צפוי לעזוב את מונאקו בתום העונה הנוכחית ולהפוך לשחקן חופשי, כשמספר יעדים בכירים במפעל כבר על הפרק. על פי דברים שאמר חברו לקבוצה, ג'רון בלוסומגיים, בפודקאסט Amerikanos24, הגארד צפוי לעבור לליגה הספרדית, כאשר ברצלונה היא המועמדת המובילה לצרפו.
בלוסומגיים התייחס ישירות לעתידו של ג'יימס והבהיר כי מעבר לדובאי אינו עומד על הפרק: "אפס אחוז כרגע, בטוח", אמר, בהתייחס להשפעות המצב הביטחוני במזרח התיכון. לעומת זאת, הוא ציין מספר יעדים אפשריים אחרים: "אני חושב שהוא ילך לברצלונה, מילאנו, או שיקשיב להצעות מקבוצות יווניות, אבל הוא לא רוצה לחזור ליוון". בהמשך אף חיזק את ההערכה לגבי ברצלונה ואמר כי מדובר באופציה "מאוד סבירה", תוך שהתעלם לחלוטין מהאופציה להגיע לישראל.
לצד זאת, גם טורקיה לא נראית יעד מועדף עבור הכוכב, לפחות לפי חברו לקבוצה: "הוא שונא את איסטנבול", אמר בלוסומגיים בכנות, אם כי הוסיף כי לא ניתן לשלול לחלוטין מעבר כזה אם תגיע הצעה אטרקטיבית במיוחד. כמו כן, הוזכר כי המאמן צ'אבי פסקואל מעריך מאוד את ג'יימס, מה שעשוי להשפיע על ההחלטה הסופית.
ג'יימס, מלך הסלים בכל הזמנים של היורוליג, משחק במונאקו מאז 2021 וממשיך להציג יכולת גבוהה גם העונה, עם ממוצעים של 16.4 נקודות, 3.4 ריבאונדים ו-6.4 אסיסטים למשחק. יחד עם בלוסומגיים, שגם הוא אישר כי יעזוב בקיץ, מסתמן כי מונאקו עומדת בפני קיץ של שינויים משמעותיים בסגל לאחר ארבע שנים משותפות של השניים במועדון.
מה דעתך על הכתבה?