Sport1 Banner

כולל הרחקה לטווח ארוך: העונשים בעקבות אירועי האלימות בדרבי פורסמו

play
אולימפיאקוס ופאו | DIMITRIS KAPANTAIS / Contributor
צפו: אולימפיאקוס ניצחה 85:89 את פנאתינייקוס במשחק מספר 5 וזכתה באליפות 03:54

הענישה בעקבות אירועי משחק 5 בסדרת הגמר נחשפו, כאשר אולימפיאקוס ופנאתינייקוס יפתחו את העונה הבאה במינוס נקודות, קנסות כבדים והרחקות לשחקני מפתח

(גודל טקסט)

רעידת אדמה בכדורסל היווני: ועדת המשמעת של הליגה ביוון הטילה עונשים כבדים על שתי הקבוצות הבכירות, אולימפיאקוס ופנאתינייקוס בעקבות האירועים החריגים במשחק מספר 5 בסדרת הגמר ביניהן.

על פי ההחלטה, שתי הקבוצות הגדולות ביוון יפתחו את עונת 2026/27 עם הפחתה של שתי נקודות ליגה, בנוסף לקנס כספי משמעותי בגובה 100 אלף יורו לכל אחת מהן. לצד זאת, ספגו שתי הקבוצות קנס נוסף של 50 אלף יורו בגין מעשה של שחקן שהוגדר כפגיעה בתדמית הענף – האגרוף של ג'ונס לנאן. בסך הכול, כל אחת מהן נקנסה ב-150 אלף יורו.

מעבר לכך, גם שחקנים בכירים ספגו ענישה אישית: כוכב פאו, קנדריק נאן, הושעה לשני משחקים ונקנס ב-4,000 יורו בעקבות התנהגות בלתי הולמת כלפי שחקן יריב, בעוד שבצד של אולימפיאקוס, טייריק ג'ונס, ספג את העונש הכבד ביותר – השעיה לשבעה משחקים וקנס מצטבר של 54 אלף יורו.

גם מקרים נוספים נבחנו, כאשר מתיאס לסור וג'ריאן גרנט יצאו ללא עונש לאחר שזוכו מהאשמות של פגיעה בשמו של הענף.

ההחלטה הדרמטית צפויה להצית סערה גדולה בכדורסל היווני, כששתי היריבות המרות יגיעו לעונה החדשה כשהן כבר בפיגור נקודות, מה שעלול להשפיע באופן ישיר על מאבק האליפות.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי