לוס אנג'לס לייקרס הגיעה לסיכום עם הגארד אוסטין ריבס על חוזה חדש ויוקרתי לארבע שנים, שימנע ממנו להפוך לשחקן חופשי בקיץ הקרוב. לפי שאמס צ'ראניה מ-ESPN, ריבס צפוי לחתום על חוזה מקסימום בשווי מוערך של כ-185 מיליון דולר, שיבטיח את הישארותו בקבוצה.
על פי הדיווח, ריבס יוותר על אופציית השחקן שלו לעונת 2026/27 בשווי 14.9 מיליון דולר, ויחתום על ההסכם החדש שיכלול גם אופציית שחקן בעונה הרביעית. מדובר במהלך שממצב אותו כאחת ההחתמות המשמעותיות של הקיץ בלוס אנג'לס.
ריבס, שהגיע ללייקרס כשחקן שלא נבחר בדראפט בשנת 2021, נחשב לאחת ההצלחות הגדולות של המועדון בשנים האחרונות. בעונת 2025/26 רשם שיא קריירה של 23.3 נקודות למשחק, לצד 5.5 אסיסטים ו-4.7 ריבאונדים, והפך לאחד השחקנים המשמעותיים ברוטציה של הקבוצה.
למרות שנעדר מ-51 משחקים בשל פציעות, כולל פציעה בשריר האלכסוני שהשביתה אותו גם בפתיחת הפלייאוף, מעמדו בשוק השחקנים החופשיים לא נפגע. לפי הדיווחים, קבוצות נוספות כמו ברוקלין נטס ודטרויט פיסטונס גילו עניין רב בגארד, אך הלייקרס פעלו במהירות כדי להשאירו.
החוזה החדש צפוי להפוך את ריבס לשחקן שלא נבחר בדראפט עם ההסכם היקר ביותר בתולדות ה-NBA, והוא משתלב בשיתוף הפעולה ההתקפי ההולך ומתפתח שלו עם הכוכב לוקה דונצ'יץ'. למרות ההשפעה על תקרת השכר של הקבוצה בשנים הקרובות, בלייקרס מדגישים כי המהלך אינו פוגע בתכניות הקיץ שלהם לבניית הסגל.
מה דעתך על הכתבה?