אצטדיון הסנטיאגו ברנבאו יהפוך היום למרכז הכדורגל העולמי, כשברצלונה וריאל מדריד ייפגשו בקלאסיקו הראשון של העונה. בשעה 17:15 יתחיל המאבק על המקום הראשון בליגה הספרדית: ניצחון של ברצלונה יעלה אותה נקודה אחת מעל ריאל מדריד, בעוד שאם הבלאנקוס ייצאו עם הניצחון היוקרתי, הם יפתחו פער של חמש נקודות על פני ברצלונה כבר לאחר עשרה מחזורים.
האנזי פליק, מאמן ברצלונה, לא יוכל לנהל את המשחק מהקווים ויצפה מהיציע לאחר שהבית הדין של ההתאחדות הספרדית לכדורגל דחה את הערעור על האדום שקיבל במחזור שעבר, ואילו סגנו מרקוס סורג יעמוד במקומו על הקווים. הקבוצה מגיעה לאחר ניצחון מרשים על אולימפיאקוס וניצחון דרמטי מול ג'ירונה, במטרה לרשום את הניצחון החמישי ברציפות מול היריבה הנצחית, אחרי שניצחה בכל ארבעת הקלאסיקוס בעונתו הראשונה של פליק.
AS | The expected lineup for the two teams in El Clásico 👥 pic.twitter.com/YrkMM3f8Wo
— Barça sport (@barcaspor6) October 25, 2025
ברצלונה תתמודד עם שבעה פצועים – ראפיניה וכריסטנסן, יחד עם לבנדובסקי, אולמו, גאבי, ז'ואן גרסיה וטר סטגן – אך החדשות הטובות הן חזרתו של פראן טורס, שאמור לפתוח כחלוץ. כל העיניים יהיו גם על לאמין ימאל, שהעיר עניין לאחר שאמר על מדריד: "הם רמאים וגונבים", ומי שכבר כבש בקלאסיקו בעונה שעברה ינסה לחזור על ההישג מול קיליאן אמבפה, הכובש המוביל בליגה עם 10 שערים.
מנגד, ריאל מדריד תגיע בהרכב מלא, עם דין הויסן, קרבחאל, טרנט-אלכסנדר ארנולד ודני סבאיוס שחזרו מפציעותיהם בדיוק בזמן. לפי ה"מונדו דפורטיבו", בהגנת הבלאנקוס צפויים לפתוח הויסן ומיליטאו, ואלוורדה כמגן ימני וקאסרס משמאל. בקישור צפויים לשחק טשואמני, קמאבינגה גולר ובלינגהאם, כשאמבפה וויניסיוס יהיו בהתקפה. ההערכות הן כי אראוחו שוב יהיה על הספסל, בעוד פליק יסתמך על ההרכב הטוב ביותר הזמין שלו ויציב את אריק גרסיה לצד קוברסי.
מה דעתך על הכתבה?