פליק ביקר, השחקנים תמכו: לאמין ימאל שוב במרכז העניינים

מאמן ברצלונה היה מרוצה מהניצחון 1:3 על אלצ'ה, אך הודה שיש עדיין מה לשפר. באלדה פרגן לחברו הצעיר: "מה שהוא עושה בגיל 18 זה מדהים. לפעמים אנשים לא מבינים עד כמה זה מיוחד"

קבוצות: ברצלונה
(גודל טקסט)

מאמן ברצלונה, האנזי פליק, סיכם את הניצחון 1:3 על אלצ'ה בתחושת סיפוק זהירה. "הכי חשוב זה שלוש הנקודות", אמר הגרמני, "אבל יש עדיין דברים שאנחנו חייבים לשפר. עשינו הרבה דברים טובים, ואחרים פחות. היה לנו יריב שרצה את הכדור וזה לא היה קל, אבל פתחנו מצויין והבקענו שני שערים מוקדמים".

פליק התייחס גם לחוסר הדיוק של שחקניו מול השער: "יצרנו הרבה מצבים, אבל לא ניצלנו אותם מספיק טוב. אם היינו מנצלים את ההזדמנויות שלנו, המשחק היה מסתיים ב-6:2". המאמן שיבח את הסגל שהתמודד עם היעדרותו של פדרי הפצוע: "כולם יודעים שפדרי שחקן מצוין, אבל מי ששיחקו היום עשו עבודה טובה מאוד. פרנקי דה יונג פשוט מדהים, וקסאדו בעמדה שלו עשה עבודה נהדרת".

על לאמין ימאל, שנמצא בתקופה רגישה בשל פציעה מטרידה, אמר פליק: "הוא מתאמן ועובר טיפולים – זה צעד חיובי, אבל עדיין צריך לנהל את הפציעה בזהירות. אי אפשר להגיד שהיא מאחוריו לגמרי".

פדרי, שחקן ברצלונה | רויטרס

פליק גם החמיא לשחקנים נוספים, בהם פרמין לופס, שבישל פעמיים, ומרכוס רשפורד, שכבש את השער השלישי: "פרמין עשה דברים נהדרים ויש לו עוד מה לשפר, אבל התרומה שלו משמעותית. רשפורד הראה שוב כמה הוא חשוב לנו – אני מרוצה ממנו מאוד".

גם אלחנדרו באלדה, חברו הקרוב של ימאל, פרגן לכוכב הצעיר אחרי המשחק. "נכון שהוא תמיד במרכז תשומת הלב, אבל הוא מקצוען אמיתי, למרות הגיל", אמר באלדה. "מה שהוא עושה בגיל 18 זה מדהים. לפעמים אנשים לא מבינים עד כמה זה מיוחד – בגיל כזה, מה שהוא משיג פשוט לא ייאמן".

עם הניצחון הזה, ברצלונה נותרה במקום השני בטבלת הליגה הספרדית, עם 25 נקודות – חמש פחות מהמוליכה ריאל מדריד. בשבוע הקרוב ישחקו הקטאלונים שני משחקים קשים במיוחד, ברביעי יפגשו בחוץ את קלאב ברוז' וביום ראשון יצאו חניכיו של פליק למשחק חוץ נוסף מול סלטה ויגו.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי