לברצלונה של האנזי פליק יש רומן מעניין עם קורות השער של היריבות. השחקנים מראים כישרון מיוחד לפגוע בדיוק בקורות, והמספרים מצביעים על מגמה שמלווה את הקבוצה מאז שהמאמן הגרמני קיבל את האחריות על הקבוצה הבוגרת. בעונה זו בלבד הקבוצה פגעה 32 פעמים בקורה, ומאז כניסתו של פליק למועדון, המספר מגיע ל-71 – "71 בעיטות שהיו יכולות להפוך לשערים זה הרבה", נכתב ב"מונדו דפורטיבו".
גם השנה, ב-2026 בלבד, ברצלונה פגעה בקורה 15 פעמים, כולל הפנדל של לאמין ימאל מול ג'ירונה. בגביע המלך מול אתלטיקו מדריד, פרמין לופס פגע בקורה, ומול מאיורקה עשה את אותו הדבר מארק קסאדו. כל המקרים הללו מראים שמחצית מהקורות והמשקופים של העונה התרחשו בפחות מחודשיים.
המכה הקשה ביותר הגיעה באנואטה, מול ריאל סוסיאדד, שם ברצלונה בעטה לקורות השער חמש פעמים, מה שהוביל בסופו של דבר לניצחון של הבאסקים. באותו משחק רשפורד, קונדה, לבנדובסקי ואולמו (פעמיים) פגעו בקורה או במשקוף. בליגה הספרדית בלבד, ברצלונה פגעה 25 פעמים בקורה ב-24 משחקים, בממוצע של יותר מקורה אחת למשחק. בכל המסגרות, המספר הגיע ל-32 בעיטות שפגעו במסגרת השער.
הסטטיסטיקה האישית של השחקנים גם היא יוצאת דופן: ארבעה שחקנים של ברצלונה נמצאים בעשירייה הראשונה באירופה מבחינת בעיטות שפגעו בקורה. פראן טורס מוביל עם שש בעיטות, יחד עם הארי קיין מבאיירן מינכן, וראפיניה, אולמו ורשפורד נמצאים במקומות החמישי, השישי והתשיעי בהתאמה. לאמין יאמל צמוד עם ארבע בעיטות, אך לא נכלל ברשימה עקב מספר דקות משחק גבוה יותר.
הנתונים גם מראים את הבעיה של ברצלונה בסיומת מול השער: הקבוצה היא בעלת ערך ה-xG הגבוה ביותר בליגות הבכירות – 2.46 – אך שיעור ההמרה עומד על 36.42%, נמוך מזה של קבוצות כמו ארסנל, צ'לסי וסיטי.
מה דעתך על הכתבה?