בראיון ל"ספורט" הספרדי, אקס ברצלונה אוריאול רוסל חזר לאחת ההחלטות המפתיעות בקריירה שלו – המעבר בגיל 19 ל-MLS בארצות הברית. "כשעזבתי את ברצלונה ב-2012 כולם אמרו לי שאני משוגע על שעזבתי את בארסה כדי ללכת לארה"ב", הוא סיפר.
רוסל, ששיחק בברצלונה אתלטיק, הבהיר כי ההחלטה לא הייתה רק מקצועית אלא גם אישית: "בשבילי זו הייתה הזדמנות ללמוד אנגלית ולחוות משהו אחר. ה-MLS הייתה בתהליך צמיחה וראיתי בה פוטנציאל". לדבריו, המעבר התברר כהצלחה גדולה: "זו הייתה ההחלטה הכי טובה בחיים שלי. אחרי חצי שנה זכינו באליפות, והייתי הספרדי הראשון שזוכה ב-MLS".
בהמשך הקריירה עבר לספורטינג ליסבון ואף שיחק בליגת האלופות, חוויה שהוא מגדיר כבלתי צפויה: "מי היה אומר שאחרי שנה וחצי בברצלונה ב' אהיה בקבוצה בכירה בפורטוגל ואשחק בליגת האלופות". לאחר מכן שב לארה"ב, הפעם מתוך הבנה ברורה של ההתפתחות בליגה.
רוסל התייחס גם לשינויים שעברה ה-MLS: "יש שני רגעים ששינו את הליגה – ההגעה של דייויד בקהאם, והגעתו של ליאונל מסי, שנתן לה דחיפה עצומה". לדבריו, ההשפעה של מסי מורגשת בכל מקום: "כשהוא משחק בחוץ, משחקים עוברים לאצטדיונים של 60-70 אלף איש. זה אומר הכול על ההשפעה שלו".
Uri Rosell se marchó del Barça a la MLS con 19 años. Era titular en el filial en Segunda A y lo tildaron de loco. Ya retirado y asentado en Los Ángeles, charlamos con él sobre su carrera, La Masia y cómo es jugar con Ronaldinho en los Barça Legendshttps://t.co/iyIEmBBvOA
— Sergi Capdevila (@scapde_45) April 28, 2026
על ההחלטה לעזוב את ברצלונה בגיל צעיר הוא הסביר: "לא ראיתי עתיד ברור בבארסה ב'. כשבא הרעיון של ארה"ב זה נראה לי הזדמנות ללמוד, לשחק ולהיות שחקן מרכזי. שקלתי את הסיכון – להישאר וליפול לליגות נמוכות מול חוויה חדשה – והחלטתי ללכת על זה".
רוסל הודה כי בלה מאסיה יש לעיתים פער בין החלום למציאות: "כולם מסתכלים על הקבוצה הראשונה, אבל צריך להיות ריאלי. באותה תקופה היו שם צ'אבי, אינייסטה, בוסקטס ופברגאס". יחד עם זאת, הוא גאה בדור שלו: "זו הייתה קבוצה מצוינת, ואנחנו עדיין נפגשים לפעמים".
לקראת סיום הוא התייחס גם לקריירה שאחרי הפרישה: "המעבר קשה כי הכדורגל הופך לזהות שלך. אתה עובר להיות אדם רגיל שעובד ליד אנשים אחרי אוניברסיטה". בנוסף, הוא סיכם את הבחירה לא להיות מאמן: "צריך אובססיה אמיתית לזה, ולי זה לא היה".
רוסל חותם עם מבט אחורה על הדרך הלא שגרתית שעשה: "גם אם התרחקתי מהזרקורים, להיות מהראשונים שעברו ל-MLS ואז לשחק בליגת האלופות – זו הייתה מבחינתי הצלחה גדולה".
מה דעתך על הכתבה?