ידידות? בבנין מחממים את האווירה לקראת משחק הפרידה של ליאו מסי

לקראת משחקו האחרון של הכוכב מול הקהל הארגנטינאי, קפטן בנין, סטיב מונייה, הזהיר את חבריו: "שחקני ארגנטינה מסוגלים לפרובוקציות. אנחנו חייבים להיות חכמים, כי אנחנו רוצים לסיים את המשחק עם 11 שחקנים"

(גודל טקסט)

בעוד ארגנטינה נערכת למשחק הפרידה של ליאו מסי מול הקהל הביתי, המפגש המצופה הפך למשהו מעבר לחגיגה לכבוד הכוכב האגדי. סטיב מונייה, קפטן ומלך השערים של נבחרת בנין בכל הזמנים, יצא באזהרות גלויות לגבי התרגילים של שחקני ארגנטינה והניסיונות שלהם להיכנס לראש של היריבים. בדברים שהובאו בעיתון הספרדי "אס", אמר מונייה כי מדינתו רואה במשחק הזדמנות יוצאת דופן להראות את עצמה לעולם, למרות היעדרותו שלו בשל פציעה.

"אנחנו מתייחסים למשחק כאל חגיגה, ואנחנו מקווים שהעולם יראה אותנו, אבל אנחנו לא הולכים לשחק סתם משחק ידידות. אנחנו רוצים להראות את היכולת שלנו לשחק כדורגל, כי זו במה ענקית וכולם יצפו בזה", הסביר חלוץ אוגסבורג, שהוסיף: "זו הזדמנות עבור כל השחקנים שלנו להראות את הכישורים שלהם לעולם. אם נציג ביצועים טובים, בהחלט נקבל את ההזדמנות לשחק עוד משחקים גדולים. זה רגע בלתי נשכח עבורנו".

סטיב מונייה, קפטן נבחרת בנין | Getty images

למרות האווירה החגיגית, מונייה הזהיר את חבריו לקבוצה שלא להיגרר לפרובוקציות, כשהוא מתבסס על ההיסטוריה האישית שלו עם הבלם הארגנטינאי לאונרדו באלרדי, מולו שיחק בימיו של הבלם במארסיי: "קיבלתי כרטיס אדום בגללו. יש לו את התרגילים שלו, והוא ערמומי מאוד. כל נבחרת ארגנטינה משחקת מלוכלך. זה סימן היכר של נבחרות מדרום אמריקה. הם מנסים לפגוע במורל שלך, לדבר איתך ולהתסיס אותך".

"ראינו את זה במונדיאל עם ארגנטינה, וגם עם פרגוואי במשחק שלה מול צרפת. ואם אתה לא חזק מנטלית, אתה עלול להגיב ולקבל כרטיס אדום או צהוב. לכן בנין חייבת להיזהר", הוסיף החלוץ, והדגיש כי יזהיר את חבריו מפני המלכודת: "אבקש מהם להישאר רגועים, כי שחקני ארגנטינה מסוגלים לפרובוקציות. הם חייבים להיות חכמים, כי אנחנו רוצים לסיים את המשחק עם 11 שחקנים, ואני לא עשיתי את זה כששיחקתי מול באלרדי".

לאונרדו באלרדי | Getty images

קפטן בנין נזכר בהיתקלות נוספת עם הבלם הארגנטינאי והסביר: "זו לא הייתה הפעם הראשונה ששיחקתי מול באלרדי. במשחק קודם לכן הוא עשה משהו דומה כשתפס אותי בחזה וקיבלתי כרטיס צהוב, ואז קיבלתי את הכרטיס האדום שנה לאחר מכן".

"הוא שחקן ערמומי מאוד, אבל הוא שחקן טוב. אם אראה אותו במשחק, אבקש ממנו לא לעשות את זה לשחקנים הצעירים שלנו, ואבקש מכולם להיזהר. אבל הוא יעשה את זה בכל מקרה, כי זה המשחק שהוא משחק, וכולם משחקים", סיכם מונייה.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי