סערה יוצאת דופן התעוררה זמן קצר לפני טקס כדור הזהב לשנת 2026 שייערך הערב (שני) בלונדון. באתר הרשמי של הפרס היוקרתי הופיעו שלוש כתבות שונות שהכריזו על שלושה זוכים נפרדים: הארי קיין, קיליאן אמבפה ולאמין ימאל. הפרסומים עוררו בלבול רב, וב"דיילי מייל" הבריטי דיווחו כי המארגנים פתחו בבדיקת נסיבות התקלה.
לפי הדיווח, באתר כדור הזהב פורסמה כתבה שהכריזה על זכייתו של קיין, חלוצה של באיירן מינכן, תחת הכותרת: "הארי קיין זכה בכדור הזהב של 2026: השערים הגדולים והמשמעותיים ביותר שלו מעונה של 61 שערים". בכתבה נסקרה העונה המרשימה של האנגלי, שבמהלכה הוביל את הבווארים לזכייה בשלושה תארים מקומיים והגיע לציון דרך של 100 שערים במועדון בזמן שיא.
אלא שבמקביל הופיעה באתר כתבה נוספת שהכתירה את ימאל לזוכה. כוכב ברצלונה בן ה-19 הוגדר כ"מלך החדש של הכדורגל", ונכתב כי הפך לזוכה הצעיר ביותר בתולדות הפרס, שנוסד ב-1956. הפרסום אף השווה את הישגו לכוכבים הגדולים בהיסטוריה והדגיש כי אפילו ליאו מסי, שזכה בכדור הזהב לראשונה בגיל 22, לא הצליח להניף את הפרס בגיל כה צעיר.
גם קיליאן אמבפה לא נותר מחוץ לחגיגה. כתבה שלישית הכריזה על זכייתו הראשונה של חלוץ ריאל מדריד בכדור הזהב, ושיבחה את יציבותו ברמות הגבוהות ביותר. בפרסום נכתב כי הופעותיו במונדיאל וכמות השערים המרשימה שלו במדי הבלאנקוס הובילו אותו לזכייה בפרס האישי היוקרתי.
ב"דיילי מייל" טענו כי לאחר שהעבירו את המידע למארגני הטקס, החלו חילופי שיחות והודעות דחופים בין הגורמים המעורבים. בהמשך הוסרו מהאתר חלק מהכתבות, והמארגנים החלו לבדוק כיצד הגיעו הפרסומים לאוויר עוד לפני ההכרזה הרשמית על הזוכה. גם בתקשורת הספרדית והגרמנית דיווחו על התקרית החריגה.
אחת האפשרויות שעלו היא שמדובר בכתבות שהוכנו מראש עבור כמה מועמדים, כדי לאפשר פרסום מהיר מיד לאחר ההכרזה על הזוכה. הכנת כתבות מסוג זה היא פרקטיקה מקובלת בגופי תקשורת, אך במקרה הנוכחי נראה כי לפחות חלק מהתכנים הפכו לנגישים לציבור לפני הזמן. לכן, למרות הכותרות שהופיעו באתר הרשמי, אין בפרסומים כדי להוכיח שאחד משלושת השחקנים אכן זכה בפרס.
מה דעתך על הכתבה?