סערה בדרבי: קריאות גזעניות של אוהדי ניוקאסל הובילו לעצירת המשחק

play
בשיגעון. אוהדי סנדרלנד בסנט ג'יימס פארק | GettyImages
צפו בדרמה: סנדרלנד ניצחה 1:2 את ניוקאסל אחרי מהפך בדקה ה-90 01:08

המשחק בין המגפייז לסנדרלנד הופסק לכמעט חמש דקות בעקבות אירוע חמור ביציעים, הפרמיירליג הגיבה בחריפות - וכצדק פואטי האורחת ניצחה 1:2 דרמטי

(גודל טקסט)

הדרבי הסוער בין ניוקאסל לסנדרלנד הופסק במהלך המחצית השנייה, במצב של 0:1 למגפייז, לאחר ששחקן החתולים השחורים, לוטשארל חירטרואידה, ספג קריאות גזעניות מהקהל המקומי. מעט לאחר מכן התרחשה עצירה נוספת במשחק, כאשר סוון בוטמן נפגע והוחלף על ידי מאליק תיאו.

עצירת המשחק, שנמשכה כמעט חמש דקות, התרחשה זמן קצר לאחר פתיחת המחצית השנייה, כאשר השופט אנתוני טיילור קרא לשני הקפטנים לשיחה עם הספסלים בעקבות האירוע. קשר סנדרלנד גרניט ג'אקה הוא זה שהביא את המקרה לידיעת השופט, ולאחר מכן נטען כי נאמרו דברים מפלים לעבר חירטרואידה.

לוטשארל חירטרואידה | Getty images

במקביל, הפרמיירליג התייחסה למקרה והבהירה בהודעה רשמית: "המשחק היום בין ניוקאסל יונייטד לסנדרלנד הופסק באופן זמני במהלך המחצית השנייה בעקבות דיווח על התנהגות מפלה מהקהל, שהופנתה כלפי לוטשארל חירטרואידה של סנדרלנד. זאת, בהתאם לפרוטוקול המאבק באפליה של הפרמיירליג על כר הדשא".

עוד נמסר בהודעה: "האירוע בסנט ג'יימס פארק ייחקר כעת באופן מלא. אנו מביעים את מלוא תמיכתנו בשחקן ובשני המועדונים. לגזענות אין מקום במשחק שלנו, או בכל מקום בחברה. נמשיך לעבוד עם הגורמים הרלוונטיים והרשויות כדי להבטיח שהאצטדיונים שלנו יהיו סביבה מכילה ומזמינה לכולם".

שחקני סנדרלנד חוגגים עם בריאן ברובי | GettyImages

לצד הדרמה מחוץ לקווים, המשחק עצמו סיפק תפנית גדולה – וצדק פואטי לסנדרלנד לאחר התקרית הגזענית: אנתוני גורדון העלה את ניוקאסל ליתרון כבר בדקה העשירית, אך שמסדין טלבי איזן במחצית השנייה ובריאן ברובי השלים מהפך עם שער ניצחון בדקה ה-90, בדרך ל-1:2 של החתולים השחורים.

עוד באותו נושא: ניוקאסל, סנדרלנד

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי