נוני מדואקה התמודד לאורך הקריירה שלו בפרמיירליג מול כמה משחקני ההגנה הטובים בעולם, אך מבחינתו יש שם אחד שניצב מעל כולם. בשיחה עם "Sky Sports" לקראת המפגש מול ווסטהאם (ראשון, 18:30, ספורט1), שחקן הכנף של ארסנל סימן את קפטן ליברפול, וירג'יל ואן דייק, כשחקן הקשה ביותר מולו שיחק.
"הוא פשוט כל כך גדול ומהיר, אז קשה לעקוף אותו ולחדור מאחוריו. לשחק נגד שחקנים כאלה זו תחרות טובה, אתה רוצה לבחון את עצמך מול הטובים ביותר. זו צורת המחשבה שצריכה להיות לך כשאתה עולה למשחק. זה כדורגל ברמה הגבוהה ביותר, אז זה בהחלט כיף לבחון את עצמך מול שחקנים מהסוג הזה", הסביר מדואקה.
המעבר של האנגלי בן ה-24 לארסנל בקיץ האחרון, בעסקה בשווי של כ-50 מיליון ליש"ט, עורר לא מעט תהיות, במיוחד לאחר תרומתו לזכייה של צ'לסי בקונפרנס ליג. למרות זאת, מדואקה הבהיר כי הרצון לזכות בתארים משמעותיים תחת מיקל ארטטה היה הסיבה המרכזית להחלטתו לעבור לצד השני של לונדון.
"פשוט האמנתי שארסנל הולכת לזכות בתארים, לכן עברתי", הדגיש שחקן הכנף, "החבר'ה מנבחרת אנגליה עזרו לי מאוד, כבר הייתי קרוב אליהם אז זה היה נהדר. אבל המועדון כולו עזר לי, כולם במועדון ובסביבתו היו מועילים. הוא מלא באנשים טובים ובאנשים שרוצים לעבוד קשה ולהשיג משהו. זה היה קל במובן הזה".
מדואקה התייחס גם לחברו לקבוצה, דקלן רייס, וטען כי הוא ראוי להיבחר לשחקן השנה בפרמיירליג: "אני מקווה שהוא יזכה בזה. תראו כמה הוא היה עקבי העונה. תארים מהסוג הזה תלויים בהצלחה קבוצתית וגם בביצועים אישיים, אבל אם ננצח אני בטוח שיש לו סיכוי אמיתי".
"אני מכיר אותו כבר כמה שנים והוא אדם מהשורה הראשונה ושחקן מוביל. יש לו וייב נהדר מחוץ למגרש, ועל המגרש הוא כמובן שחקן על ומנהיג", סיכם האנגלי.
למרות שמדואקה לא היה העונה שחקן קבוע בהרכב הפותח של ארטטה, תרומתו נחשבת לחיונית בזמן שארסנל נמצאת בעונה היסטורית. התותחנים כבר הבטיחו מקום בגמר ליגת האלופות הראשון שלהם מזה שני עשורים לאחר שהדיחו את אתלטיקו מדריד, והם חזק במאבק על תואר האליפות בפרמיירליג.
מה דעתך על הכתבה?