ברצלונה ממשיכה לעקוב מקרוב אחר שוק הבלמים, במטרה לבחון אפשרות לחיזוק ההגנה לקראת הפרויקט הספורטיבי החדש. לפי דיווח באתר "קופה", שני שמות שעלו בשעות האחרונות כמועמדים לקבוצה הקטלאנית הם איימריק לאפורט וכריסטיאן רומרו, כאשר השניים מעוניינים לשחק במדי בארסה. עם זאת, צירוף אחד מהם יתאפשר רק אם המועדון יצליח לפנות מקום בסגל ולמכור שחקן הגנה לפני סגירת חלון ההעברות.
העמדה הזו כבר אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות של ברצלונה, כאשר האנזי פליק מעדיף להפנות את ההשקעה לחלק הקדמי, אך גם המאמן הגרמני וגם דקו מבינים שבלם מנוסה וברמה גבוהה יכול להיות תוספת משמעותית שתשלים את הסגל. לפי הדיווח, האפשרות של לאפורט הונחה על השולחן עבור המועדון בשבועות האחרונים, והפרופיל שלו מתאים מאוד לצרכים של הקבוצה.
לאפורט, שחתום באתלטיק בילבאו עד 2028, נחשב לשחקן בעל מאפיינים דומים לאיניגו מרטינס. הופעתו במונדיאל זכתה למחמאות, במיוחד בזכות שיתוף הפעולה שלו עם פאו קוברסי, איתו יש לו חיבור מצוין גם על המגרש וגם מחוצה לו. בברצלונה מודעים למצבו ולחוזה שלו, כאשר בילבאו שילמה 10 מיליון יורו כדי להחזיר אותו מערב הסעודית, אך הוא מחזיק בחוזה משתלם במועדון הבאסקי.
שם נוסף שחזר לתמונה הוא כריסטיאן רומרו. לפי העיתונאי פבריציו רומאנו, הבלם הארגנטינאי נחוש לעזוב את טוטנהאם, אינו רוצה להמשיך בפרמיירליג ומעוניין לעבור ללה ליגה. ברצלונה, אינטר ואתלטיקו מדריד עוקבות אחר מצבו, אך העדיפות של השחקן היא להצטרף לאלופת ספרד. המכשול המרכזי במקרה שלו הוא תג המחיר, כאשר טוטנהאם צפויה לדרוש לפחות 50 מיליון יורו עבור שחרורו.
בברצלונה רואים ברומרו אפשרות מובילה במקרה שיחליטו לחזק את מרכז ההגנה. גם דקו וגם פליק מעריכים אותו כבלם חזק, בעל ניסיון אירופי ואופי מנהיגותי שיכול לסייע לקבוצה צעירה, בעוד שלאפורט מוסיף גם את יתרון הרגל השמאלית. נכון לעכשיו, במועדון רק אוספים מידע ושומרים על קשר עם השחקנים שמעניינים אותה, אך תצטרך למכור בלם או מגן כדי לבצע מהלך.
רונלד אראוחו, ז'ול קונדה ואלחנדרו באלדה הם השמות שנחשבים למועמדים אפשריים לעזיבה, אך המצב מורכב: אראוחו אינו רוצה לעזוב ומחזיק בחוזה ארוך טווח, קונדה אינו מעוניין במעבר למרות ההתעניינות מצד באיירן מינכן, וגם באלדה לא היה מוכן להקשיב להצעות. עם הסגל הנוכחי, נראה כי צמד הבלמים הפותח של פליק ימשיך להיות פאול קובארסי וג'רארד מרטין, כאשר מאחוריהם נמצאים אראוחו ואנדראס כריסטנסן, ואריק גרסיה ישמש כשחקן רב-שימושי שיכול למלא מספר תפקידים.
מה דעתך על הכתבה?