כוכב טורקיה: "אנחנו כל כך מצטערים. מילים לא יעזרו פה"

שחקני נבחרת טורקיה בקרשים | Ozan Kose - Pool/Getty Images

לאחר הפסד שלישי ברציפות והדחה מבישה כבר בשלב הבתים, דמיראל סיכם באכזבה: "לא יודע מה לומר. ננסה לפצות על כך בטורניר הגדול הבא בו נשתתף". מנגד, שאקירי ממשיך לכתוב את שמו בספר השיאים השוויצרי

(גודל טקסט)

בית א' ביורו 2020 הגיע הערב (ראשון) לסיומו, והוא סיפק לנו לא מעט סיפורים מרתקים. אחד מהם הוא ללא ספק נפילתה של נבחרת טורקיה, שנכנעה 3:1 לשווייץ וספגה הפסד שלישי מתוך שלושה משחקים בשלב הבתים. מנגד, השוויצרים עלו לארבע נקודות וסיימו במקום השלישי, אך עושה רושם כי כמות זו של נקודות תספיק להם להעפלה לשמינית הגמר.

אחרי שרבים סימנו אותם כסוס שחור פוטנציאלי שעשוי להגיע רחוק ביורו, הטורקים מסיימים את הטורניר עם אפס עגול בטור הנקודות ועם שער זכות בודד. "אנחנו כל כך מצטערים, לפעמים מילים לא מספיקות. כשיש הרבה ציפיות, יש גם הרבה עצב", אמר מריח דמיראל, בלם נבחרת טורקיה ויובנטוס, שהוסיף: "אני לא יודע מה לומר. אני מקווה שנציג יכולת משופרת כשנשתתף בטורניר הגדול הבא. אנחנו קבוצה צעירה, ננסה לפצות על כך".

למעשה, השער היפהפה של קאבצ'י מנע מהטורקים להיכנס לרשימה לא כל כך מחמיאה, של נבחרות שסיימו יורו שלם ללא שער אחד לרפואה. הרשימה תישאר אקסקלוסיבית לאוקראינה שעשתה זאת ביורו 2016, דנמרק ב-2000 ואפילו טורקיה עצמה ב-1996.

יילמאז. יורו סופר מאכזב לחלוץ | Tolga Bozoglu – Pool/Getty Images

מנגד, מי שהוביל הערב את ולדימיר פטקוביץ' לשלוש הנקודות היה, אולי, השם הכי גדול שיש לנבחרת שווייץ להציע: שרדאן שאקירי. שחקן ליברפול הופיע הערב פעם נוספת כשחבריו היו הכי זקוקים לו, והצמד הנהדר שכבש (כולל שער מדהים במחצית הראשונה) קבע כי זהו הטורניר הגדול הרביעי ברציפות בו הוא מוצא את הרשת, לאחר שעשה זאת במונדיאלים ב-2014 ו-2018 וביורו האחרון שנערך ב-2016. כעת, סיכויי ההעפלה של השוויצרים גבוהים למדי, אך הם ימתינו לתוצאות הבתים האחרות כדי לחגוג עלייה באופן רשמי.

כמו כן, שאקירי רשם את שערו השביעי במדים הלאומיים בטורנירים גדולים, מה שהופך אותו לשחקן השוויצרי שעשה זאת הכי הרבה פעמים בהיסטוריה. גם לסטיבן צובר היה משחק ענק הערב בבאקו. קשרה של פרנקפורט היה אדריכל הניצחון של נבחרתו, והוא בישל את כל שלושת השערים שהיא כבשה. רק שני שחקנים עשו זאת לפניו בתולדות היורו: מיכאל לאודרופ (1984) ורוי קושטה (2000). בהחלט נתון מרשים.

שרדאן שאקירי | Naomi Baker/Getty Images

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי