המחזור השמיני בסרייה A האיטלקית יינעל הערב (ראשון), קצת לפני מחזור אמצע השבוע. אינטר חזרה לפסגה אחרי דרמה גדולה, אטאלנטה סיימה ב-4:4 מטורף מול פרוזינונה המפתיעה, מילאן ויובנטוס ישחקו בהמשך.
אינטר – פיורנטינה 1:2
מאז הדרבי בתחילת חודש מרץ לא הפסידה אינטר במסגרת הליגה. משחק הצהריים בסן סירו איים על הרצף הזה, אבל בתוספת הזמן נכנס לפעולה מרכוס תוראם וחולל מהפך בזק. פיורנטינה נהנתה מיום גדול של דויד דה חאה בין הקורות ומשער מרהיב של אקס מילאן, המגן הספרדי אלכס חימנס בדקה ה-65. כריסטיאן קיבו הקים מהספסל את אנז'-יואן בוני ופדריקו דימרקו אחרי הרוטציה שבעקבות ליגת האלופות, הלחץ גבר ובדקה הראשונה של תוספת הזמן תוראם השווה בדרדל'ה לאחר חילופי מסירות עם אנדי דיוף. ארבע דקות לאחר מכן, הצרפתי נתפס ברחבה ופיוטר ז'לינסקי השלים מהפך בדקה ה-97. הפסד שלישי ברציפות לפיורנטינה, בעוד האלופה עדיין בלתי מנוצחת וחולקת את המקום הראשון עם לאציו המפתיעה (22 נקודות כל אחת).
איכשהו, הכדור הזה התגלגל פנימה. מרכוס תוראם | רויטרס
אטאלנטה – פרוזינונה 4:4
איזה משחק משוגע בברגמו. אטאלנטה של מאוריציו סארי, שהגיעה אחרי הפסדים למילאן בליגה ולאייאקס בקונפרנס ליג, קיוותה לחזור למסלול הניצחונות מול פרוזינונה, אחת מהפתעות העונה, שהקדימה אותה בארבע נקודות ערב המחזור. האורחת עלתה ליתרון כבר אחרי 27 שניות, כשרומנו שמיד ניצל טעות קשה של אדרסון וכבש מקרוב. ניקולה קרסטוביץ' השווה (14) אחרי מסירת עומק נהדרת של שארל דה קטלארה, אבל שמיד השלים צמד (18) בבעיטה בנגיעה מתוך הרחבה. אדרסון כיפר על הטעות שלו עם פנדל מדויק (32), וקרסטוביץ' השלים צמד משלו (45) בבעיטה מהאוויר אחרי הגבהה של דוידה זפאקוסטה, בדרך ל-2:3 במחצית. ג'אקומו קאלו השווה בבעיטה מסובבת לפינה הרחוקה (48), אבל כעבור שתי דקות אליף אלמאס החזיר את היתרון למארחת מקרוב, אחרי מהלך נהדר של דה קטלארה וקרסטוביץ'. פרוזינונה לא ויתרה, ובדקה ה-83 אלכסנדר טרזיץ' קיבל כדור רוחב, בעט לפינה הרחוקה ונעזר בהסטה בדרך ל-4:4 מטורף לחלוטין.
שחקני פרוזינונה חוגגים 4:4 מטורף בברגמו | אימג'בנק GettyImages
לצ'ה – יובנטוס (19:00, ספורט2)
יובנטוס מגיעה למשחק תחת לחץ גדול אחרי תבוסה 3:0 ללאציו במחזור הקודם ותיקו 2:2 עם ראן בליגה האירופית. הקבוצה של לוצ'יאנו ספאלטי ניצחה רק פעם אחת בארבעת משחקיה האחרונים, והיא רחוקה ארבע נקודות מהמקום הרביעי. מנגד, לצ'ה התאוששה משני הפסדים רצופים עם ניצחון מרשים 0:3 על אודינזה, והיא רחוקה שתי נקודות בלבד מהגברת הזקנה. ההיסטוריה דווקא לצד האורחת, שהפסידה רק באחד מ-20 מפגשי הליגה האחרונים עם לצ'ה. פרנסיסקו קונססאו ייעדר בגלל פציעה בכתף, בעוד המארחת תחסר את לסאנה קוליבאלי. עומרי גאנדלמן יקבל דקות?
| רויטרס
אודינזה – מילאן (21:45)
מילאן תנסה להתאושש מהתבוסה 3:0 לבורנמות' בליגה האירופית, במשחק שבו הורחק השוער מייק מניאן, ולהמשיך בפתיחה היחסית מוצלחת שלה בליגה. הקבוצה של רובן אמורים עדיין בלתי מנוצחת בסרייה A, עם 15 נקודות משבעה מחזורים, אבל סיימה בתיקו את שלושת משחקי החוץ האחרונים שלה. מנגד, אודינזה הפסידה בחמישה משבעת משחקיה, כולל 3:0 ביתי ללצ'ה במחזור הקודם, והיא נמצאת סמוך לקו האדום. גונסאלו ראמוש צפוי לחזור להרכב מילאן, בעוד סמואל צ'וקווזה, מתאו גבה ואלכסיס סאלמאקרס ייעדרו. אצל המארחת ניקולו זאניולו חוזר מפציעה, אבל דויד אלאבה יחסר.
מה דעתך על הכתבה?